*

Η αμερικανική στρατιωτική διαστημική υπηρεσία εκτόξευσε τον πρώτο της δορυφόρο

Ένας United Launch Alliance Atlas V πύραυλος με φορτίο δορυφόρο επικοινωνιών της διαστημικής υπηρεσίας των ένοπλων δυνάμεων της Αμερικής εκτοξεύθηκε από το Cape Canaveral.

Η διαστημική υπηρεσία των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων ξεκίνησε την πρώτη της αποστολή την προηγούμενη εβδομάδα με τον United Launch Alliance (ULA) Atlas V πύραυλο να εκτοξεύεται, μεταφέροντας έναν δορυφόρο επικοινωνιών της διαστημικής υπηρεσίας των ένοπλων δυνάμεων από το Cape Canaveral.

Ένα υδραυλικό πρόβλημα καθυστέρησε την αντίστροφη μέτρηση εκτόξευσης για 80 λεπτά, σύμφωνα με το BBC. Ωστόσο, "Η επιτυχία [αυτής] της εκτόξευσης είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων αφοσίωσης, δύσκολης δουλείας και ομαδικής προσπάθειας με πολλούς από τους συνεργάτες της αποστολής μας" δήλωσε ο στρατηγός Jay Raymond, αρχηγός των διαστημικών επιχειρήσεων στην USSF. "Εκτιμούμε βαθύτατα τη συνεργασία με την ομάδα της ULA, που όλοι συνέβαλαν σε αυτή την ιστορική, πρώτη αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας μέσω της Διαστημικής Υπηρεσίας των Ένοπλων Δυνάμεων".

Ο πρόεδρος Trump υπέγραψε το Φεβρουάριο του 2019 μια οδηγία ώστε να εγκαθιδρυθεί μια νέα μεραρχία στις ένοπλες δυνάμεις με σκοπό να διαχειρίζεται τους κινδύνους στο διάστημα. Με την έγκριση του Κονγκρέσου, η USSF συστάθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2019. Η έκτη και νεότερη μεραρχία των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων έχει τη δικαιοδοσία να "σχεδιάζει, εκπαιδεύει και εξοπλίζει στρατιωτικές διαστημικές δυνάμεις... για να εξασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση και ελευθερία κινήσεων στο διάστημα και για να παρέχει στοιχειώδεις δομές για δυνάμεις που συνεργάζονται και συμμαχούν σε περιόδους ειρήνης και για τις περιπτώσεις διαμαχών."


"Συγχαρητήρια στην αμερικανική διαστημική δύναμη για την απογείωση της πρώτης της αποστολής" είπε ο CEO της ULA Tory Bruno. "Αντιλαμβανόμαστε την ιδιαίτερη σημασία του να παρέχουμε ασφαλείς τηλεπικοινωνίες σε στρατηγικές διοικήσεις και τακτικές ένοπλες επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε έδαφος, θάλασσα και αέρα".

Η αποστολή αυτή αποτελεί την 83η επιτυχή εκτόξευση ενός Atlas V rocket και την 183η της ULA. Η εταιρεία αυτή έχει προγραμματιστεί να απογειώσει έναν πύραυλο Atlas V 501 ως τμήμα ενός άλλου USSF event το

Από την εγκαθίδρυση της τον προηγούμενο χρόνο, η μεραρχία αυτή έχει δεχθεί πολλά χλευαστικά σχόλια—αρχικά, για τα camouflage uniforms της, ενώ έπειτα για τη σχεδόν ίδια αντιγραφή του logo της από αυτό του Star Trek's Starfleet Command logo. Ο πρόεδρος Trump αρχικά πρότεινε την ιδέα της εγκαθίδρυσης μιας διαστημικής δύναμης για την αντιμετώπιση διαστημικών κινδύνων στις αρχές του 2018. Το προηγούμενο έτος, η House Armed Services Committee υπερψήφισε τη δημιουργία των U.S. Space Corps, που ουσιαστικά θα ενσωμάτωνε τις ήδη υπάρχουσες αποστολές των Αεροπορικών Δυνάμεων στο διάστημα.

Ο πρόεδρος, επίσης, πρόσφατα σταμάτησε τη λειτουργία του Cold War-era U.S. Space Command, που συστάθηκε το 1985 για να παρέχει κοινή διοίκηση και έλεγχο των ένοπλων δυνάμεων σε αέρα, έδαφος και θάλασσα. Από τότε, έχει επανασυσταθεί κάτω από την ηγεσία του Στρατηγού Jay Raymond.