*

Το Google Duo υποστηρίζει πλέον ομαδικές κλήσεις έως και 12 ατόμων

Η Google ανακοίνωσε πως ανέβασε το όριο ατόμων ανά ομαδική κλήση στο Duo και πλέον μπορούν να συμμετέχουν έως 12 άτομα στην ίδια βιντεοκλήση.

Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Duo για να συμμετέχετε σε βιντεοκλήσεις έως και 12 ατόμων, ανακοίνωσε ο Sanaz Ahari Lemelson της Google.

Είναι η δεύτερη φορά που αυξάνεται το όριο ατόμων για το Duo από το προηγούμενο έτος. Αρχικά, η Google περιόρισε τους χρήστες σε βιντεοκλήσεις ενός-προς-έναν. Ύστερα, πρόσθεσε τη δυνατότητα υποστήριξης για ομάδες με μέγιστο όριο τα 8 άτομα ανά βιντεοκλήση.

Η Google αποφάσισε να κάνει δυνατή αυτή τη δυνατότητα στους χρήστες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. "Είμαστε ευγνώμονες για το ότι το Duo βοηθά τους χρήστες του να βλέπουν τους αγαπημένους τους σε όλο τον κόσμο" είπε ο Ahari Lemelson στο Twitter. "Πλέον, έχουμε αυξήσει το όριο ατόμων ανά ομαδική βιντεοκλήση από 8 σε 12 άτομα. Αναμένονται και άλλα". Συνεπώς, μπορεί να συνοδευτεί από άλλα enhancements και δυνατότητες που η Google σχεδίαζε για αργότερα, αλλά πλέον θεωρεί προτεραιότητα να γίνουν διαθέσιμα συντομότερα. Ο Ahari Lemelson δε διευκρίνισε εάν το όριο των 12 ατόμων θα παραμείνει ως το μέγιστο όριο, αν και φαίνεται πιθανό.

Ωστόσο, θα συναντήσετε μεγαλύτερους αριθμούς σε άλλες πλατφόρμες. Το Skype επιτρέπει τη συμμετοχή σε κλήση σε έως 50 άτομα, ενώ το FaceTime της Apple μπορεί να φιλοξενήσει έως και 32 χρήστες.Το Duo υπολείπεται συγκριτικά και με τους 100 χρήστες που υποστηρίζει το Hangouts Meet της Google. Ανεξαρτήτως, είναι μια καλοδεχούμενη είδηση για αυτούς που προτιμούν το Duo και απολαμβάνουν την πιο απλή προσέγγισή του στις βιντεοκλήσεις.

Το Duo είναι διαθέσιμο για iOS και Android, ενώ το Google ακόμα επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε βιντεοκλήσεις μέσω web browser.