*

Η Nintendo φέρνει το VR Labo στο Switch

To VR Labo κυκλοφορεί στις 12 Απρίλιου και μετατρέπει το Switch σας σε διάφορα VR Headsets με τη βασική έκδοση να κοστίζει 40$.

Η Nintendo αρχίζει να δοκιμάζει την VR τεχνολογία στην κονσόλα της, Switch. Σε αντίθεση με την Sony που προσφέρει το PS VR για μια τσιμπημένη τιμή στα 300$, η Nintendo ακολουθεί μια πιο καλλιτεχνική, χειροποίητη προσέγγιση στα πλαίσια του Nintendo Labo.

Το νεότερο Labo Pack με την ονομασία Nintendo Labo VR Kit, θα έρθει σε δυο κύριες εκδόσεις. Η πρώτη πλήρης έκδοση θα περιλαμβάνει όλες τις κατασκευές για 79,99$. Η δεύτερη, το Starter set, θα περιλαμβάνει όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε και ένα blaster για 39,99$. Το Starter Set μπορεί να επεκταθεί με αλλά δυο expansion packs τα οποία προσθέτουν τις τέσσερις ακόμα κατασκευές που περιέχονται στην πλήρη έκδοση.

Στο Starter set θα βρείτε τα υλικά για να κατασκευάσετε τα VR γυαλιά και το blaster toy ενώ πληρώνοντας τα εξτρά 40$ μπορείτε να αποκτήσετε και τα υπόλοιπα: camera, elephant, bird, και wind pedal. Και οι δυο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες από τις 12 Απριλίου.

Η αναμονή είχε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν, καθώς τον περασμένο Αύγουστο χάκερ ανακαλύψαν το VR mode στο λογισμικό του Switch και το έτρεξαν. Δεν υπήρχε κανενός είδους περιεχόμενο αλλά η εφαρμογή λειτουργούσε κανονικά.

Η απόφαση της εταιρείας να εντάξει το VR με την χρήση του Labo είναι μια έξυπνη κίνηση καθώς απαλλάσσει την Nintendo από το βάρος παραγωγής ενός ακριβού αξεσουάρ, δημιουργώντας έτσι μια αρκετά μεγάλη αγορά ώστε οι δημιουργοί παιχνιδιών να έχουν λόγο να ασχοληθούν με την νέα πλατφόρμα. Εκτός αυτού, το Switch διαθέτει μια αρκετά καλή οθόνη 720p για την απόδοση απλών γραφικών σε VR περιβάλλον.

About Zois Bekios Zannikos