*

Η κονσόλα Ouya μας αποχαιρετά τον Ιούνιο μαζί με το διαδικτυακό της κατάστημα

Αν και η πώληση της κονσόλας είχε σταματήσει ήδη από το 2015, το διαδικτυακό κατάστημα λειτουργούσε ακόμα. Φτάνει όμως στο τέλος του μαζί με το Forge TV στις 25 Ιουνίου.

Η 25η Ιουνίου θα σηματοδοτήσει το τέλος της crowdfunded κονσόλας Ouya, που απ'ότι φαίνεται δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κοινού, οπότε, η Razer σχεδιάζει να κλείσει το ηλεκτρονικό κατάστημα της Ouya, το οποίο φιλοξενεί παιχνίδια για την κονσόλα. "Μόλις τεθεί εκτός λειτουργίας, η πρόσβαση στην ενότητα " Discover" δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη", αναφέρει η εταιρεία στη σελίδα υποστήριξης.

"Τα παιχνίδια που έχουν ληφθεί και εμφανίζονται στην κατηγορία Play ενδέχεται να λειτουργούν ακόμα, αν δεν απαιτούν επικύρωση αγοράς κατά την εκκίνηση", προσθέτει η σελίδα. "Επικοινωνήστε με τον προγραμματιστή παιχνιδιών για επιβεβαίωση."

Οι πωλήσεις της κονσόλας σταμάτησαν το 2015, όταν η Razer αγόρασε τα το λογισμικό από την Ouya για να βοηθήσει στην τροφοδοσία της δικής της μικρο-κονσόλας παιχνιδιών Android που ονομάζεται Forge TV. Επομένως, ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι η Razer κλείσει το κατάστημα Ouya.

Το Ouya έφτασε το 2012 στο Kickstarter με την υπόσχεση να προσφέρει μια προσιτή κονσόλα παιχνιδιών Android για μόλις 99 δολάρια. Η ιδέα ήταν τόσο δημοφιλής, κατάφερε να αντλήσει 8,5 εκατομμύρια δολάρια από περισσότερους από 63.000 υποστηρικτές και προσέλκυσε το ενδιαφέρον από μια ολόκληρη λεγεώνα προγραμματιστών.

Ωστόσο, το πραγματικό προϊόν έλαβε αρκετές αρνητικές κριτικές όταν έφτασε το 2013, καθώς δεν παρείχε πρόσβαση στο Google Play Store, εκτός και αν επιχειρούσατε να το κάνετε root. Η Ouya προσπάθησε να διορθώσει ορισμένα από τα προβλήματα με μια ελαφρώς αναβαθμισμένη έκδοση του προϊόντος. Αλλά μέχρι το 2015, το ενδιαφέρον του κόσμου είχε χαθεί.

Η Razer σταματάει επίσης και τη δική της μικροεφαρμογή, το Forge TV. Αλλά σε αντίθεση με την Ouya, το Forge TV έχει πρόσβαση στο Google Play Store. Σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης της Razer. "Θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό δέκτη Android TV", δήλωσε η Razer.

About Κώστας Δεσίπρης