*

Playdate: Νέα φορητή κονσόλα που περιλαμβάνει και "μανιβέλα"

Η νέα κονσόλα αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020 έναντι 149 δολαρίων, μαζί με 12 παιχνίδια που θα κάνουν χρήση του "ιδιαίτερου" χειρισμού της.

Ενώ το gaming community περιμένει να δει το αν η Nintendo θα ανακοινώσει ένα μικρότερο, πιο φορητό Switch αργότερα αυτό το έτος, μια νέα φορητή κονσόλα έκανε την εμφάνιση της από την Panic και ονομάζεται Playdate.

Σε σύγκριση με άλλα handhelds, καθώς και με το τι περιμένουν οι παίκτες από μια κονσόλα το 2019, το Playdate είναι κάπως ασυνήθιστο. Χρησιμοποιεί μια ασπρόμαυρη οθόνη 2,7 ιντσών (ανάλυση 400x280) χωρίς οπίσθιο φωτισμό, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει Wi-Fi, Bluetooth, USB-C και υποδοχή ακουστικών σε ένα σώμα που μετρά μόλις 9 χιλιοστά πάχος. Το πιο ασυνήθιστο χαρακτηριστικό, όμως, είναι μια “μανιβέλα” στο πλάι της συσκευής που μπορεί να περιστραφεί. Λειτουργεί ως συσκευή αναλογικής εισόδου και αναπτύχθηκε από την Teenage Engineering, πιο γνωστή για την παραγωγή synthesizers και φορητών χειριστών.

Playdate Handheld Gaming System by Panic

Το Playdate αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στις αρχές του 2020 και θα κοστίζει 149 δολάρια. Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα καλώδιο φόρτισης USB-C και 12 παιχνίδια, τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέσα σε 12 εβδομάδες. Αυτά τα παιχνίδια από προγραμματιστές όπως οι Keita Takahashi (Damage Katamari), Zach Gage (SpellTower), Bennett Foddy (QWOP) και Shaun Inman (The Last Rocket) θα κάνουν όλα χρήση της μανιβέλας με κάποιο τρόπο, με την Panic να περιγράφει τα παιχνίδια ως "κάποια μικρά, άλλα μεγαλύτερα, μερικά πειραματικά και μερικά πιο παραδοσιακά αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα είναι διασκεδαστικά”.

Το Playdate είναι η δημιουργία της Panic, μιας εταιρείας που είναι γνωστή για την παραγωγή εφαρμογών για προγραμματιστές Mac / iOS, όπως ο Coda web editor, το Transmit FTP client και το Prompt SSH , αλλά είναι επίσης ο εκδότης του γνωστού adventure Firewatch και του επερχόμενου Untitled Goose Game. Τώρα μπαίνει στον τομέα του hardware με εντυπωσιακό και ίσως ανορθόδοξο τρόπο.

Η επιτυχία του Playdate θα εξαρτηθεί σημαντικά από την ποιότητα των πρώτων 12 παιχνιδιών, αλλά και από το τι θα ακολουθήσει. Σύμφωνα με την Panic, "υπάρχουν πολλά ακόμα που έρχονται. Το Playdate είναι ζωντανό με δυνατότητες και εκπλήξεις, μελλοντικά παιχνίδια και νέους τρόπους για να τα καταφέρετε". Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε ίσως και να αξίζει η επένδυση σε αυτή τη κονσόλα.

About Κώστας Δεσίπρης