*

H Nintendo ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Switch Lite

Πρόκειται για μια μικρότερη και αποκλειστικά φορητή εκδοχή του Switch με οθόνη αφής 5.5 ιντσών, η οποία θα διατεθεί στις 20 Σεπτεμβρίου σε τρία διαφορετικά χρώματα.

Οι φήμες που ήθελαν την Nintendo να κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του Switch τελικά επαληθεύτηκαν, καθώς η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε το Switch Lite, μια μικρότερη εκδοχή του Switch, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το Switch Lite παρουσιάζει σημαντικές διαφορές σε σύγκριση με την πρωτότυπη υβριδική κονσόλα της Nintendo, καθώς προορίζεται αποκλειστικά για φορητή χρήση, κοινώς δεν μπορείτε να το συνδέσετε στην τηλεόρασή σας. Ως εκ τούτου μπορείτε να παίξετε μόνο όσα games υποστηρίζουν handheld mode. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν μας έρχεται στο νου κάποιο game του Switch που να μην υποστηρίζει το συγκεκριμένο mode. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι θα μπορείτε να απολαύσετε τα κορυφαία exclusives της κονσόλας, όπως το The Legend of Zelda: Breath of the Wild και το Super Mario Odyssey.

Διαφορές παρατηρούνται και στο μέγεθος της οθόνης, καθώς το Switch Lite είναι εφοδιασμένο με μια οθόνη αφής 5.5 ιντσών, σε αντίθεση με την οθόνη 6.2 ιντσών του Switch. Τα Joy-Cons αντικαθίστανται από ενσωματωμένα controls και στις δύο πλευρές της οθόνης, ενώ τα directional face buttons αντικαθίστανται από ένα παραδοσιακό d-pad. Από την στιγμή που αφαιρούνται τα Joy-Cons αφαιρούνται επίσης και οι IR Motion Camera και HD rumble (δόνηση) λειτουργίες. Στην περίπτωση που θέλετε να παίξετε ένα game που χρησιμοποιεί τα motion controls των Joy-Cons, όπως το 1-2 Switch, τότε θα χρειαστεί να προμηθευτείτε ένα Joy-Con set. Εν τω μεταξύ, το Switch Lite δεν διαθέτει stand, οπότε δεν μπορείτε να το στηρίξετε πάνω σε κάποιο τραπέζι ή άλλη επιφάνεια, όπως ισχύει στην περίπτωση του πρωτότυπου Switch.

Το Switch Lite είναι πιο ελαφρύ από το Switch και διαθέτει μεγαλύτερη αυτονομία, ενώ αναμένεται να διατεθεί στην τιμή των 199$ (λογικά θα το δούμε στα 199€ στην Ευρώπη). Θα το δούμε επίσης σε τρία διαφορετικά χρώματα, κίτρινο, γκρι και τουρκουάζ. Επιπροσθέτως, στις 8 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει η Zacian and Zamazenta Limited Edition του Switch Lite, η οποία και θα συνοδεύσει την κυκλοφορία των Pokemon Sword και Pokemon Shield.

To Switch Lite θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου.

About Pantelis Daskalelos