*

To Arduboy Mini είναι μια λιλιπούτεια φορητή κονσόλα

Αν πιστεύατε ότι το Arduboy ήταν μικρό, τότε ρίξτε μια ματιά στην Mini έκδοσή του, η οποία σας επιτρέπει να παίξετε 8-bit games σε μια OLED οθόνη 0.96 ιντσών.

(Πηγή φωτογραφίας Kevin Bates/Arduboy.com)

Το Arduboy είναι μια φορητή κονσόλα με μέγεθος πιστωτικής κάρτας, η οποία σας επιτρέπει να παίξετε περισσότερα από 100 games στην μικροσκοπική οθόνη του. Πλέον βρίσκεται στα σκαριά μια ακόμη μικρότερη έκδοση της κονσόλας, το Arduboy Mini.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Liliputing, ο δημιουργός του πρωτότυπου Arduboy, Kevin Bates, αποφάσισε να δημιουργήσει μια λιλιπούτεια έκδοση της open source φορητής κονσόλας. Το Arduboy Mini έχει περίπου το μισό μέγεθος από το Arbuboy και είναι εφοδιασμένο με μια OLED οθόνη 0.96 ιντσών.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, το Arduboy Mini έχει το ελάχιστο δυνατό μέγεθος, ώστε να παραμένει playable στα χέρια ενός ενήλικα. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι είναι εφικτό να απολαύσετε πολύωρα gaming sessions σε μια τόσο μικροσκοπική κονσόλα.

Παρά το μικροσκοπικό μέγεθός του, το Arduboy Mini περιλαμβάνει ένα flash cartridge, το οποίο σας δίνει πρόσβαση σε δεκάδες 8-bit open source games. Η κονσόλα διαθέτει μια ειδική οπή, μέσω της οποίας μπορείτε να την τοποθετήσετε στο μπρελόκ σας, ωστόσο ο Bates παραδέχεται ότι είναι εξαιρετικά εύθραυστη, οπότε καλό θα είναι να αποφύγετε την χρήση της. Να σημειωθεί, ότι στον εξοπλισμό της συσκευής δεν συναντάμε κάποιο ηχείο, ώστοσο μπορείτε να τοποθετήσετε εσείς κάποιο αν το επιθυμείτε. Η χωρητικότητα της μπαταρίας αγγίζει τα 180mAh και σύμφωνα με τον Bates η κονσόλα μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση αδράνειας για αρκετούς μήνες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει πληροφόρηση, ως προς το πόσες ακριβώς ώρες μπορείτε να παίξετε χωρίς να χρειαστεί να φορτίσετε την κονσόλα.

Το Arduboy Mini θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί, εντούτοις αναμένεται να είναι περίπου η μισή από αυτήν του Arduboy που κοστίζει 49 δολάρια. Ο Bates σημείωνει στο forum της κονσόλας, ότι αν χρησιμοποιούσε μια LCD οθόνη αντί για μια OLED θα μπορούσε να ρίξει το κόστος της κονσόλας στα 5 δολάρια.

About Pantelis Daskalelos