*

Δεν θα πέσει η τιμή του Nintendo Switch

Ο πρόεδρος και αντιπροσωπευτικός διευθυντής της Nintendo, Shuntaro Furukawa, ξεκαθάρισε πως η Nintendo δεν έχει σκοπό να μειώσει την τιμή τόσο στο Switch όσο και στο Switch Lite.

Το Switch κοντεύει στα "τρίτα" γενέθλιά του και αν ελπίζατε σε κάποια μείωση τιμής στην κονσόλα της Nintendo... μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε, καθώς ίσως να μην δούμε κάποια μείωση για τα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρει η Siliconera, o πρόεδρος και αντιπροσωπευτικός διευθυντής της Nintendo, Shuntaro Furukawa διοργάνωσε ένα Q&A για τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρείας. Μέρος του Q&A ήταν και η ερώτηση που τέθηκε στο Furukawa σχετικά με την πολιτική τιμών της Nintendo:

"Με την κυκλοφορία του Nintendo Switch Lite σε διαφορετικό εύρος τιμής από αυτή του Nintendo Switch, δε νομίζω να χρειαστείτε να μειώσετε την τιμή του Nintendo Switch για τα επόμενα δύο χρόνια. Γνωρίζω πως η κερδοφορία από το hardware θα αυξηθεί καθώς θα περνάει ο καιρός, αλλά πόσο θα αυξηθεί; Θα ήθελα επίσης να μάθω για την στρατηγική τιμολόγησης της Nintendo."
Προς απάντηση ο Furukawa ξεκαθάρισε πως η Nintendo δεν έχει σκοπό να μειώσει την τιμή τόσο στο Switch όσο και στο Switch Lite. "Θέλουμε να διατηρήσουμε την αξία των προϊόντων μας και να τα πουλάμε στην παρούσα τιμή για όσο το δυνατόν περισσότερο, οπότε δεν έχουμε σκοπό να μειώσουμε την τιμή αυτή τη περίοδο. Λόγω του ότι η κερδοφορία μπορεί να παρουσιάσει διακυμάνσεις ανάλογα με τις ποσότητες που θα παράγουμε στο μέλλον, δεν υπολογίζουμε κάποια συγκεκριμένη μείωση στο κόστος. Θέλουμε να βελτιώσουμε την κερδοφορία με το να αυξήσουμε των αριθμό των πωλήσεων, σε κονσόλες και περιφερειακά της οικογένειας του Nintendo Switch, για όσο το δυνατόν περισσότερο."

Οι πρόσφατοι επίσημοι αριθμοί πωλήσεων μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη δείχνουν πως η Nintendo έχει πουλήσει 41,67 εκατ. κονσόλες Switch και πάνω από 246 εκατ. παιχνίδια. Δεν υπάρχουν σημάδια μείωσης των πωλήσεων και η Nintendo πιθανότατα θα κάνει χαρούμενα και υγιή Χριστούγεννα, αν σκεφτεί κανείς πως κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα Pokemon Sword και Pokemon Shield.

Ο Furukawa εστιάζει ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή στο να εκμεταλλευτεί την δημοτικότητα του Switch κρατώντας ίδιες τις τιμές ενώ παράλληλα προσπαθεί να επεκτείνει αυτή τη δημοτικότητα, για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο μόνος λόγος για να υπάρξει μείωση τιμών είναι αν οι πωλήσεις παρουσιάσουν πτώση. Μέχρι να γίνει αυτό, η Nintendo θα παίρνει όλο το κέρδος που μπορεί, για να το διοχετεύει πάλι πίσω στην ανάπτυξη παιχνιδιών και το μάρκετινγκ.

About Mike Viliotis