*

H game streaming υπηρεσία της Microsoft, Project xCloud, θα κυκλοφορήσει την προσεχή χρονιά

Η Microsoft απέφυγε να δώσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά το 2020 η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στα Windows 10 PCs.

H Microsoft σκοπεύει να λανσάρει επίσημα την game streaming υπηρεσία της, Project xCloud, κάποια στιγμή μέσα στο 2020. Την ίδια χρονιά η υπηρεσία αναμένεται να διατεθεί και στα PC.

Εδώ και ένα μήνα περίπου, η Microsoft έχει δώσει την ευκαιρία σε μια μικρή μερίδα παικτών να δοκιμάσουν το Project xCloud στα Android smartphones και tablets τους, στα πλαίσια της preview έκδοσης της game streaming υπηρεσίας. Η εταιρεία προφανώς δεν πρόκειται να αφήσει στην... απέξω τα PC, καθώς κατά την διάρκεια του χθεσινού X019 event ανακοίνωσε δια στόματος Catherine Gluckstein, γενικής διευθύντριας του Project xCloud, ότι η υπηρεσία θα διατεθεί στα Windows 10 PCs το 2020.

Επιπροσθέτως, όταν το Project xCloud κυκλοφορήσει θα υποστηρίζει μια σειρά από third-party Bluetooth χειριστήρια, καθώς και το Xbox One Wireless Controller. H Gluckstein ανέφερε επίσης το Razer Junglecat, καθώς και το DualShock 4 της Sony.

Μία ακόμη αξιοσημείωτη ανακοίνωση αφορά το γεγονός, ότι η Microsoft θα σας επιτρέπει να κάνετε stream μέσω του Project xCloud τα παιχνίδια που έχετε ήδη στην κατοχή σας στην ψηφιακή βιβλιοθήκη τίτλων σας. Ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά το ίδιο game, αν θέλετε να το τρέξετε στο Android smartphone/tablet σας.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι η game streaming υπηρεσία θα λειτουργεί και με το Xbox Game Pass, την συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft, η οποία σας δίνει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε περισσότερους από 100 τίτλους.

Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι η ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας της υπηρεσίας, καθώς τουλάχιστον για την ώρα η Microsoft τηρεί σιγή ιχθύος επί του θέματος. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η διάθεση της preview έκδοσης της υπηρεσίας σε περισσότερες αγορές, όπως αυτές του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Ινδίας και της Δυτικής Ευρώπης.

Σε μια προσπάθεια να δελεαστούν όλο και περισσότεροι παίκτες για να δοκιμάσουν το Project xCloud η Microsoft ανακοίνωσε ότι πλέον θα μπορείτε να κάνετε stream περισσότερα από 50 Xbox games, συμπεριλαμβανομένων των Devil May Cry 5, Tekken 7 και Borderlands: The Handsome Collection.

H preview έκδοση του Project xCloud διατίθεται για την ώρα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στη Νότια Κορέα. Για να κάνετε stream τα games θα χρειαστείτε μια 10Mbps σύνδεση ή μεγαλύτερη, καθώς και ένα Xbox One Wireless Controller.

About Pantelis Daskalelos