*

Plague Inc.: Νέο δωρεάν mode θέλει τους παίκτες να σώζουν τον κόσμο από μια πανδημία

To "Plague Inc." λαμβάνει ένα νέο mode, όπου οι παίκτες θα πρέπει να σταματήσουν μια πανδημία, αντί να την ξεκινήσουν οι ίδιοι.

To Plague Inc. θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα νέο δωρεάν mode, που θα επικεντρώνεται στην καταπολέμηση μιας πανδημίας, αντί στην εξάπλωσή της.

Tο νέο mode, που θα διατίθεται δωρεάν σε όλους τους παίκτες, σκοπεύει να προσφέρει μια εντελώς νέα οπτική στο παιχνίδι. Έχοντας αναπτυχθεί με την βοήθεια του WHO και του Global Outbreak Alert and Response Network, οι παίκτες θα πρέπει να εμποδίζουν την εξάπλωση ασθενειών, χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως η καραντίνα, η κοινωνική απομόνωση, το κλείσιμο δημόσιων πηγών και η υποστήριξη των συστημάτων υγείας. Μερικές από αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για τον περιορισμό του COVID-19.

H developer εταιρεία, Ndemic Creations, ανακοίνωσε το νέο mode μέσα από την ιστοσελίδα της, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα παρέχει 250 χιλιάδες δολάρια για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Αυτή η δωρεά θα μοιραστεί ανάμεσα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την CEPI.

O δημιουργός του Plague Inc., James Vaughan, μίλησε επίσης για το γεγονός ότι δεν περίμενε ποτέ το παιχνίδι του να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του COVID-19. “Οκτώ χρόνια πριν, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ο πραγματικός κόσμος θα έφτανε να αντικατοπτρίζει το Plague Inc. ή ότι τόσοι παίκτες θα το χρησιμοποιούσαν για να βοηθηθούν και να αντιμετωπίσουν την πανδημία," είπε. "Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε την σημαντική δουλειά των WHO και CEPI καθώς εργάζονται για να δημιουργήσουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό".

Τον Ιανουάριο, το strategy simulation έκανε νέο ρεκόρ σε πωλήσεις, καθώς είχε ξεκινήσει να εξαπλώνεται η πανδημία του COVID-19. Η έκρηξη αυτή στις πωλήσεις οδήγησε μάλιστα την Κινέζικη κυβέρνηση να απαγορεύσει την κυκλοφορία του στην χώρα.

Τέλος, η εταιρεία σκοπεύει να υποστηρίξει τον ΠΟΥ περισσότερο, προσφέροντας τρόπους στους παίκτες να κάνουν δωρεάν χρημάτων μέσα στο παιχνίδι.

Tα νέα ακολουθούν την ακύρωση ή την καθυστέρηση πολλών events, όπως η E3.

Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε όλους τους κανονισμούς από τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας, τον CDC και τον ECDC και #menoume_spiti.


Πηγή: IGN Greece