*

Διέρρευσαν πληροφορίες για τα Frost Canyon NUC της Intel

Τα νέα μικροσκοπικά PC της Intel θα είναι εξοπλισμένα με Core i3, i5 και i7 10ης γενιάς.

Αν ψάχνετε για ένα μικροσκοπικό επιτραπέζιο υπολογιστή, τότε ένα Intel NUC αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές. Και τώρα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς NUC μόλις διέρρευσαν.

Σύμφωνα με το Liliputing, τα νέα μοντέλα Intel Frost Canyon NUC αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, καθώς έχουν ήδη διαρρεύσει πολλές πληροφορίες για τους νέους μικροσκοπικούς υπολογιστές μέσω της κινεζικής ιστοσελίδας Kgula.

Όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες, δεν βλέπουμε και πολλές διαφορές σε σχέση με το προηγούμενα μοντέλα, πέρα από μια θύρα USB type-C που αντικαθιστά μία θύρα type-A. Φυσικά, οι πιο σημαντικές αλλαγές βρίσκονται στο εσωτερικό.

Η Intel θα προσφέρει για άλλη μία φορά δύο μοντέλα: ένα μικρό, το οποίο θα περιορίζεται σε M.2 SSD για αποθήκευση, και ένα ελαφρώς μεγαλύτερο το οποίο θα δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης ενός συμβατικού SSD 2.5 ιντσών. Τα νέα αυτά μοντέλα θα μπορούν να εξοπλιστούν με επεξεργαστές 10ης γενιάς, Core i3-10110U, Core i5-10210U, και Core i7-10710U.

Ο i3 θα προσφέρει δύο πυρήνες, τέσσερα threads και 2.1 GHz base clock και 4.1 GHz boost clock, ενώ ο i5 θα προσφέρει τέσσερις πυρήνες και οκτώ threads στο 1.6 GHz base και 4.2 GHz boost clock. Τέλος ο Core i7 θα προσφέρει έξι πυρήνες, 12 threads στα 1.1 GHz ενώ το boost clock θα αγγίζει τα 4.7 GHz. Και οι τρεις βασίζονται σε Intel UHD Graphics, δυστυχώς όχι σε GPU Intel Iris.

Τα καλά νέα είναι ότι και τα τρία μοντέλα μπορούν να διαμορφωθούν σε 15W ή 25W TDP. Το FanlessTech επιβεβαίωσε ότι αυτά τα NUCs θα διαμορφωθούν στα 25W, έτσι ώστε να προσφέρουν αξιοσημείωτα οφέλη απόδοσης σε σχέση με την προηγούμενη γενιά NUC lineup, με τη μόνη εξαίρεση το NUC Canyon Bean που χρησιμοποίησε το 8ο γενιάς Coffee Lake Core i7 και Iris Graphics 655. Αλλά, ας μην ξεχνάμε ότι ήδη περιμένουμε ένα οκταπύρηνο Xeon Quartz Canyon NUC στο προσεχές μέλλον.

About Κώστας Δεσίπρης