*

Το Mac Pro φτάνει τον Δεκέμβριο

Η νέα ναυαρχίδα της Apple θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, ενώ θα δούμε και έκδοση με 8TB αποθηκευτικού χώρου.

Το νέο Mac Pro της Apple έρχεται το Δεκέμβριο, σηματοδοτώντας την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση στους επιτραπέζιους υπολογιστές της εταιρείας τα τελευταία έξι χρόνια. Με αρχική τιμή τα 6.000 δολάρια και στοχευμενο κυρίως σε επαγγελματίες που μπορούν να επωφεληθούν από τον επεξεργαστή Xeon με 28 πυρήνες, και μέχρι τέσσερις AMD Radeon Pro και 1.5 TB μνήμης RAM.

Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, περιμέναμε 4TB, αλλά την Τετάρτη, η Apple ανακοίνωσε ότι το μέγιστο όριο αποθήκευσης έχει αυξηθεί στα 8TB. Οι δύο υποδοχές SSD μπορούν τώρα να ρυθμιστούν με δίσκους 4TB, αν και το βασικό μοντέλο παραμένει στα 512GB.

Apple Mac Pro 2019

Οι κατασκευαστές αποθηκευτικών μέσων έχουν μονάδες επέκτασης για το νέο Mac Pro πέρα ​​από ό, τι προσφέρει η ίδια η Apple. Αυτοί οι δίσκοι, καθώς και άλλα εξαρτήματα όπως οι κάρτες γραφικών, έρχονται με την μορφή αφαιρούμενων modules.

Η αυξημένη χωρητικότητα αποθήκευσης έρχεται ως αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης συνεργασίας με μελλοντικούς πελάτες, μερικοί από τους οποίους έχουν ήδη στην κατοχή τους τον υπολογιστή, πολύ πριν από την επίσημη κυκλοφορία κυκλοφορία του. Ένα Mac Pro, μάλιστα, έκανε και την εμφάνιση του στο Instagram του μουσικού παραγωγού Calvin Harris.

Apple MacBook Pro 16-Inch-02

Η Apple επιβεβαίωσε ότι επιζητούσε feedback σχετικά με το Mac Pro όσο και με το νέο MacBook Pro 16 ιντσών που κυκλοφορεί από σήμερα. Το νέο MacBook Pro προσφέρει ένα επανασχεδιασμένο πληκτρολόγιο και σύστημα ηχείων πέρα φυσικά από τη μεγαλύτερη του οθόνη και αντικαθιστά το MacBook Pro 15 ιντσών ως η νέα ναυαρχίδα της Apple.

Apple MacBook Pro 16-Inch-03

Η Apple δεν επιβεβαίωσε την ακριβή ημερομηνία για την κυκλοφορία του Mac Pro, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα στις γιορτές, οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν το πιο Apple τα τελευταία χρόνια.

About Κώστας Δεσίπρης