*

Η Amazon τερματίζει τις παραδόσεις με drone στην Καλιφόρνια

Η Amazon τερματίζει μια δοκιμή στο Λόκφορντ της Καλιφόρνια και αντ' αυτού κοιτάζει προς το Τέξας και την Αριζόνα για παραδόσεις με drone. Αναμένεται να ξεκινήσουν και στο Φοίνιξ αργότερα μέσα στο έτος.

(Credit: Shutterstock / No-Mad)

Τα πακέτα της Amazon δεν θα ταξιδεύουν πλέον στον τελικό τους προορισμό με drone στην Καλιφόρνια. Η εταιρεία τερματίζει τις επιχειρήσεις παράδοσης με drone στην πόλη Lockeford.

Η Amazon άρχισε να παραδίδει πακέτα με drone στην πόλη των 3.500 κατοίκων τον Ιούνιο του 2022. Το Lockeford ήταν η δεύτερη τοποθεσία παράδοσης με drone της Amazon μετά το College Station του Τέξας, όπου πρόσφατα ξεκίνησε τις παραδόσεις φαρμάκων την ίδια μέρα μέσω drone, οι οποίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Η Amazon αναφέρει ότι οι παραδόσεις με drone στο Lockeford τελειώνουν, ώστε η εταιρεία να μπορεί να "δώσει προτεραιότητα στους πόρους μας για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το πρόγραμμα". Οι σημερινοί εργαζόμενοι θα βρουν ευκαιρίες σε άλλες τοποθεσίες και τα πακέτα θα φτάνουν στο Λόκφορντ "με άλλες μεθόδους παράδοσης".

Αυτή η ανάπτυξη θα συμβεί στην Αριζόνα, όπου η Amazon σχεδιάζει να ξεκινήσει παραδόσεις με drone στο West Valley του Φοίνιξ αργότερα φέτος. "Με αυτή τη νέα τοποθεσία, θα ενσωματωθούμε πλήρως στο δίκτυο παράδοσης της Amazon, πράγμα που σημαίνει ότι, για πρώτη φορά, τα drones θα αναπτύσσονται από εγκαταστάσεις δίπλα στην τοποθεσία μας για την παράδοση Same-Day Delivery στο Tolleson, [Αριζόνα]", αναφέρει η Amazon.

Η εταιρεία συνεργάζεται με την FAA και τους τοπικούς αξιωματούχους στο Tolleson για να λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες για τη διεξαγωγή παραδόσεων στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, η Amazon πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις με το νέο της drone MK30. Το drone διαθέτει χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα του επιτρέψουν να παραδίδει πακέτα σε πιο πυκνοκατοικημένες προαστιακές περιοχές και σε τοποθεσίες με μικρότερες αυλές. Είναι επίσης πιο αθόρυβο από το σημερινό drone της εταιρείας και μπορεί να αντέξει ελαφριά βροχή. Η Amazon αναμένει να ξεκινήσει τις παραδόσεις με το MK30 αργότερα μέσα στο έτος.