*

Φήμη: Το Amazon δουλεύει πάνω σε ένα wearable ικανό να ανιχνεύει τα ανθρώπινα συναισθήματα

Σύμφωνα με εσωτερικά αρχεία της εταιρείας, το προϊόν βρίσκεται ήδη σε beta έκδοση και δέχεται φωνητικές εντολές ενώ απαιτεί και σύνδεση σε κάποια εφαρμογή στο κινητό.

Φαίνεται ότι η Amazon ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια νέα φορητή συσκευή ικανή να ανιχνεύει ανθρώπινα συναισθήματα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το υπό κατασκευή προιόν, το οποίο ακούει στην κωδική ονομασία Dylan, αποκαλύφθηκε από εσωτερικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν. Ενώ δεν είναι σαφές τι είδους gadget θα είναι, μια συσκευή τύπου fitness tracker ή smartwatch αποτελούν την πιο λογική σκέψη. Θα είναι εξοπλισμένο με μικρόφωνο και θα απαιτεί σύζευξη με μια εφαρμογή smartphone για να τεθεί σε λειτουργία.

Η συσκευή αναπτύσσεται από την Lab126 και την ομάδα λογισμικού της Alexa. Το Lab126 είναι γνωστό ότι έχει αναπτύξει το Kindle, Kindle Fire, Fire Fire, Fire Phone, Echo, Echo Dot και Amazon Tap, οπότε έχει την απαιτούμενη εμπειρία για να δημιουργήσει ένα Alexa wearable (πέρα από Alexa Earbuds).

Μόνο τα έγγραφα δεν επαρκούν για να αποδείξουν ότι το προϊόν δεν αποτελεί απλά ένα πείραμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο, ένας υπάλληλος εξοικειωμένος με το πρόγραμμα που ζήτησε ανωνυμία είπε στο Bloomberg ότι βρίσκεται ήδη σε beta. Είναι σαφές ότι το Amazon έχει κάτι που αξίζει τον κόπο, ακόμα και αν η εταιρεία αρνείται να το σχολιάσει προς το παρόν, κάτι που είναι κατανοητό.

Οι καταναλωτές είναι πολύ πρόθυμοι να έχουν έναν ψηφιακό βοηθό που ακούει πάντα στα σπίτια τους, αλλά το πως θα αντιδράσουν σε μια συσκευή που μπορεί να καταγράφει τα συναισθήματα τους, παραμένει ακόμα μυστήριο. Είμαστε ήδη συνηθισμένοι να φοράμε fitness tracker και smartwatches τα οποία συλλέγουν τα δεδομένα του σώματός μας, οπότε αυτό πιθανώς δεν είναι ένα τεράστιο άλμα που καλούνται να δεχτούν οι άνθρωποι. Η μεγαλύτερη απορία όμως παραμένει και αυτή είναι το πώς θα χρησιμοποιεί το Amazon τις πληροφορίες των συναισθημάτων μας για να εμπλουτίσει τη ζωή μας, αλλά εξίσου σημαντικό, πώς θα χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για δικό του όφελος.

About Κώστας Δεσίπρης