*

Η PayPal σταματά να υποστηρίζει το Pornhub

Η απόφαση επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες performers που βασίζονται στην PayPal για τις πληρωμές τους.

Μπορεί το Pornhub να είναι ένας δωρεάν προορισμός κατανάλωσης πορνογραφικού υλικού, για τους performers όμως είναι μία πηγή εσόδων. Ωστόσο, ο τρόπος που λαμβάνεται αυτό το εισόδημα ίσως έγινε ακόμα πιο δύσκολος αφού η PayPal σταματάει πλέον να υποστηρίζει πληρωμές για την ιστοσελίδα.

Όπως αναφέρει το Vice, η PayPal δεν εξήγησε αρχικά τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε τόσο ξαφνικά την υποστήριξη, αλλά κάθε άλλο φυσιολογικό είναι η απομάκρυνση της πρώτης πλατφόρμας πληρωμής, από υπηρεσίες σεξουαλικής φύσης. Ωστόσο, σε πρόσφατο tweet η δημοσιογράφος του Vice, Samantha Cole, μοιράστηκε την εξής δήλωση από εκπρόσωπο της PayPal:

"Μετά από επανέλεγχο, ανακαλύψαμε πως το Pornhub έκανε συγκεκριμένες επαγγελματικές πληρωμές μέσω PayPal χωρίς την έγκρισή μας. Λάβαμε μέτρα για να σταματήσουμε τέτοιου είδους πληρωμές."

Σε ο,τι αφορά το Pornhub, τα νέα τους άφησαν "συντετριμμένους" κυρίως λόγω των "εκατοντάδων χιλιάδων performers που βασίζονται πάνω σε αυτούς για τα προς το ζην." Πλέον περιμένουμε να δούμε αν το Pornhub μπορεί να εξηγήσει τι σημαίνει "συγκεκριμένες επαγγελματικές πληρωμές" και το αν θα μπορέσει ή όχι να διορθώσει το πρόβλημα με την υπηρεσία της PayPal.

Προς το παρόν, το Pornhub ενθαρρύνει τους performers να επικοινωνήσουν μαζί τους άμεσα, καθώς επίσης προτείνει εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής. Ο πιο διακεκριμένος εξ αυτών είναι αυτός των Άμεσων Καταθέσεων, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη, και παρακάμπτει την ανάγκη χρήσης υπηρεσιών όπως PayPal.

About Mike Viliotis