*

H Apple κόβει το άτμισμα (vaping)

Οι 181 διαθέσιμες vaping εφαρμογές, αφαιρέθηκαν από το App Store, ενώ αναβαθμίστηκαν επίσης από την Apple, τα Review Guidelines του καταστήματος.

Το άτμισμα (vaping) μπορεί να μην είναι τόσο επιβλαβές όσο το τσιγάρο, αλλά αυτό δεν το καθιστά μια υγιεινή συνήθεια. Πλέον η Apple ανταποκρίνεται στις αναφορές περί θανάτου και τραυματισμού των πνευμόνων, αφαιρώντας τις vaping εφαρμογές από το App store.

Όπως αναφέρει το Axios, 181 vaping εφαρμογές αφαιρέθηκαν από το App Store, ενώ αναβαθμίστηκαν επίσης τα Review Guidelines του καταστήματος από την Apple. Δεν θα επιτρέπονται πλέον νέες εφαρμογές που "ενθαρρύνουν ή διευκολύνουν την χρήση τέτοιων προϊόντων", κάτι που σημαίνει πως οτιδήποτε έχει να κάνει σχέση με το άτμισμα, δεν θα είναι πλέον αποδεκτό από τις φορητές συσκευές της Apple.

Η Apple δεν επέτρεπε ποτέ τις εφαρμογές που έδιναν την δυνατότητα αγοράς ανταλλακτικών υγρών, κάτι στο οποίο βασίζονται οι συσκευές ατμίσματος. Ωστόσο μερικές συσκευές ατμίσματος, μπορούσαν να συνδεθούν σε εφαρμογή iOS, η οποία βοηθούσε στην ρύθμιση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών όπως η θερμοκρασία και ο φωτισμός, ή και σε πιο ιδιαίτερες εφαρμογές που αφορούσαν παιχνίδια και νέα για το vaping. Πλέον, όλες αυτές οι εφαρμογές απαγορεύτηκαν και επίσημα.

Γιατί η Apple αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στο vaping; Σύμφωνα με δήλωση που έλαβε το Axios από την Apple: "Πρόσφατα, ειδικοί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) μέχρι και την Αμρικανική Ένωση Καρδιάς, απέδωσαν μία πληθώρα από ασθένειες στους πνεύμονες και θανάτους, στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και στα προϊόντα ατμίσματος, σε τέτοιο βαθμό που χαρακτήρισαν αυτές τις συσκευές ως κρίση δημόσιας υγείας και νεανική επιδημία... Συμφωνούμε, και έχουμε ανανεώσει τους κανόνες του App store ώστε να αντικατοπτρίζουν το γεγονός πως πλέον οι εφαρμογές που ενθαρρύνουν ή διευκολύνουν την χρήση τέτοιων προϊόντων, δεν θα επιτρέπονται. Ξεκινώντας από σήμερα, οι εφαρμογές αυτές δεν θα είναι διαθέσιμες για κατέβασμα."

Αν και η απόφαση μπορεί να ενοχλήσει μερικούς κατόχους iPhone, που κάνουν συχνή χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα αντικαταστήσουν την Apple συσκευή τους, για κάποια Android συσκευή. Το Google Play παραμένει θετικό στις vaping εφαρμογές, προς το παρόν. Όσοι βέβαια διαθέτουν τέτοιες εφαρμογές στην iOS συσκευή τους, δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθώς οι εφαρμογές αυτές θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, παρά την απαγόρευσή τους από το App Store.

About Mike Viliotis