*

E3 2019: Οι τίτλοι που ξεχώρισαν στο PC Gaming Show

Βρικόλακες, ιππότες, φαντάσματα και η επιστροφή ενός θρυλικού RPG.

Πέρα από τις συνεντεύξεις τύπου των μεγάλων publishers της βιομηχανίας, φέτος είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε για μια ακόμη χρονιά το PC Gaming Show. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν περισσότερα από 30 games διαφόρων εταιρειών και μάλιστα αρκετά εξ' αυτών αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός του τρέχοντος έτους. Εμείς ξεχωρίσαμε 10 από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως.

Baldur's Gate III

Το Baldur's Gate III, όπως ήταν αναμενόμενο, έκλεψε την παράσταση, έστω κι αν δεν μάθαμε την πολυπόθητη ημερομηνία κυκλοφορίας του. Να θυμίσουμε ότι το τρίτο κεφάλαιο της θρυλικής RPG σειράς είναι βασισμένο στην πέμπτη έκδοση του Dungeons & Dragons και αναπτύσσεται από την Larian Studios (Divinity: Original Sin II) σε συνεργασία με την Wizards of the Coast. Οι πληροφορίες που δόθηκαν κατά την διάρκεια του PC Gaming Show ήταν εξαιρετικά φειδωλές, ωστόσο μάθαμε ότι το Baldur's Gate III θα λαμβάνει χώρα 100 χρόνια μετά τα γεγονότα του προκατόχου του. Εν τω μεταξύ, η Wizards of the Coast ανακοίνωσε ότι στις 17 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει ένα νέο επιτραπέζιο, το οποίο θα αποτελέσει το prequel του Baldur's Gate III.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Μπορεί να έχουν 15 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του, ωστόσο το Vampire: The Masquerade - Bloodlines παραμένει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας και όπως είναι φυσικό οι απαιτήσεις μας από τον διάδοχό του είναι υψηλότατες. Με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, το νέο κεφάλαιο της σειράς έχει στο βαμπιρικό DNA του, όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπήσαμε στο παρελθόν. Είναι φανερό ότι θα έχετε την δυνατότητα να προσεγγίσετε κάθε αποστολή με διαφορετικούς τρόπους, ενώ οι αποφάσεις σας αναμένεται να έχουν και τις ανάλογες επιπτώσεις.

Chivalry 2

Οι Torn Banner Studios και Tripwire Interactive ανακοίνωσαν κατά την διάρκεια του PC Gaming Show, το Chivalry 2, διάδοχο του Chivalry: Medieval Warfare. To Chivalry 2 θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020 στο Epic Games Store (στη συνέχεια θα το δούμε και στις υπόλοιπες πλατφόρμες ψηφιακής διανομής) και θα υποστηρίζει μάχες 64 παικτών. Για πρώτη φορά στη σειρά θα μπορείτε να μονομαχήσετε και έφιπποι. Οι developers ανέφεραν ότι ανανέωσαν το swordplay και τα animations του Chivalry: Medieval Warfare και ότι αυτή τη φορά οι μονομαχίες θα έχουν ένα πιο γρήγορο ρυθμό.

Mosaic

Το Mosaic είναι ένα επιβλητικό σουρεαλιστικό Adventure, στο οποίο ο ήρωας σας ζει στην ρουτίνα μιας μεγαλούπολης. Οι μόνοι αντιπερισπασμοί στην μονότονη ζωή του είναι οι ειδοποιήσεις που λαμβάνει στο κινητό του. Η αίσθηση που μας άφησε το Mosaic είναι παραπλήσια με αυτή του Inside, ωστόσο θα χρειαστεί να κάνουμε λίγους μήνες υπομονή (θα κυκλοφορήσει εντός του 2019) για να δούμε αν θα καταφέρει να πλησιάσει τα μνημειώδη επίπεδα ποιότητας της δημιουργίας της Playdead.

Midnight Ghost Hunt

Το Midnight Ghost Hunt είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον multiplayer game από την Vaulted Sky Games, η οποία απαρτίζεται από μόλις έναν developer τον Samuel Malone. Στην εν λόγω δημιουργία τίθενται αντιμέτωπες δύο ομάδες τεσσάρων παικτών, με την πρώτη να αναλαμβάνει τον έλεγχο των φαντασμάτων και την δεύτερη των έλεγχο των κυνηγών. Τα φαντάσματα καλούνται να κρυφτούν στα έπιπλα μιας έπαυλης και να επιβιώσουν μέχρι τα μεσάνυχτα. Μετά τις 12 οι ρόλοι αντιστρέφονται, καθώς τα φαντάσματα γίνονται ισχυρότερα και οι κυνηγοί προσπαθούν να διαφύγουν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Malone, αν η ομάδα των φαντασμάτων καταφέρει να επιβιώσει μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχει 90% πιθανότητα να νικήσει την αναμέτρηση. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην alpha του Midnight Ghost Hunt κάνοντας κλικ εδώ.

Age of Wonders: Planetfall

To νέο Age of Wonders της Triumph Studios δείχνει εξαιρετικά ελπιδοφόρο, καθώς συνδυάζει Grand Strategy στοιχεία με tactical turn-based μάχες, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 30 ολόκληρα λεπτά στα τελευταία levels του campaign. Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι να το απολαύσουμε, καθώς θα κυκλοφορήσει στις 6 Αυγούστου για PC, PS4 και Xbox One.

Remnant: From the Ashes

Τον προσεχή Αύγουστο αναμένεται να δούμε και τη νέα δημιουργία της Gunfire Games, η οποία μας παρουσίασε πρόσφατα το Darksiders III. Το Remnant: From the Ashes θα υποστηρίζει co-op 3 παικτών , αλλά και dynamically-generated κόσμους, οι οποίοι θα αλλάζουν κάθε φορά που θα τους επισκέπτεστε. Κατόπιν αυτού, το replayability αναμένεται να είναι υψηλό. Το third-person Action Shooter ύφος του τίτλου εμπλουτίζεται από αρκετά Soulslike στοιχεία και όπως είναι φυσικό θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τεράστια bosses που θα δοκιμάσουν τις ικανότητες και τα αντανακλαστικά σας. To Remnant: From the Ashes θα κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου για PC, PS4 και Xbox One.

Valfaris

Το Valfaris της Steel Mantis μας εντυπωσίασε στην περσινή Gamescom και ειλικρινά ανυπομονούμε να το πιάσουμε στο χέρια μας. Ο διάδοχος του Slain: Back from Hell υιοθετεί μια πιο run and gun προσέγγιση στα πρότυπα της σειράς Contra και διαθέτει ένα επιβλητικό metal soundtrack από τον Curt Victor Bryant, πρώην κιθαρίστα των Celtic Frost. Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από το gameplay του δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το demo του μέσω του Steam.

Maneater

Έχετε σκεφτεί πως θα ήταν το Ecco the Dolphin αν είχε RPG στοιχεία και αντί για δελφίνι παίζατε ως καρχαρίας; Αν όχι τότε δεν έχετε παρά να τσεκάρετε το Maneater της Tripwire Interactive. Στο Maneater αναλαμβάνετε τον έλεγχο ενός καρχαρία και καλείστε να προκαλέσετε τον τρόμο στον κόλπο του Μεξικού. Tο Maneater αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Telling Lies

Τα FMV Adventures μπορεί να είχαν εκλείψει την περασμένη δεκαετία, ωστόσο σιγά σιγά βλέπουμε όλο και περισσότερες κυκλοφορίες στο συγκεκριμένο genre. To Telling Lies του Sam Barlow (Her Story και Silent Hill: Shattered Memories) σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις συνομιλίες τεσσάρων ανθρώπων, των οποίων οι ιστορίες συνδέονται. Το καστ των ηθοποιών απαρτίζεται από τους Logan Marshall-Green, Alexandra Shipp, Kerry Bishé and Angela Sarafyan και η συνολική διάρκεια του footage που μπορείτε να παρακολουθήσετε αγγίζει τις 10 ώρες

Honorable Mentions

Πέρα από τα παραπάνω games, στο PC Gaming Show ανακοινώθηκαν τα Zombie Army 4: Dead War και Evil Genius 2 της Rebellion Software, το Starmancer της Chucklefish, το Conan Chop Chop της Funcom, το Griftlands της Klei Entertainment, το Planet Zoo της Frontier Developements, ενώ είχαμε την ευκαιρία να δούμε και ένα νέο τρέιλερ για το Shenmue III.

Εσείς ποιους τίτλους ξεχωρίσατε από το φετινό PC Gaming Show; Περιμένουμε τις απόψεις σας στα σχόλια.

About Pantelis Daskalelos