*

E3 2019: Τι ξεχωρίσαμε από τη συνέντευξη τύπου της Ubisoft

Βρετανοί hackers, Uplay+ και PvE Rainbow Six.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ubisoft αποφάσισε να τιμήσει την E3 με την παρουσία της και να παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της. Πριν την press conference της γαλλικής εταιρείας είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία γύρω από νέο κεφάλαιο της σειράς Watch Dogs, ενώ μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί το Ghost Recon: Breakpoint. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την καλή παράδοση που έχει η Ubisoft στο να υποστηρίζει τις κυκλοφορίες της με άφθονο post-launch περιεχόμενο, ήταν δεδομένο ότι θα ανακοινώνονταν νέα DLC και updates για τα The Division 2 και Rainbow Six Siege. Ως εκ τούτου, η γαλλική εταιρεία θα έπρεπε να βγάλει κάποιον κρυμμένο άσο από το μανίκι της για να καταφέρει να μας εκπλήξει.

“My name is Legion, for we are many”

Στο Watch Dogs: Legion η οργάνωση DedSec καλείται να ανατρέψει ένα αυταρχικό καθεστώς σε μια εναλλακτική εκδοχή του post-Brexit Λονδίνου. Η βασικότερη διαφορά του τρίτου Watch Dogs σε σχέση με τους προκατόχους του είναι ότι αυτή την φορά δεν αναλαμβάνετε τον έλεγχο ενός μόνο ήρωα. Αντιθέτως, θα μπορείτε να στρατολογήσετε διάφορους χαρακτήρες και καθένας εξ' αυτών θα έχει διαφορετικές ιδιότητες. Η ύπαρξη του permadeath μας ωθεί να παραλληλίσουμε το Watch Dogs: Legion με τη σειρά State of Decay.

Η προσέγγιση που επιχειρεί αυτή τη φορά η Ubisoft Toronto είναι εξαιρετικά τολμηρή, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος της αποτυχίας. Ο λόγος που το Watch Dogs 2 μας άφησε καλύτερες εντυπώσεις από τον προκάτοχό του είναι γιατί διέθετε ένα καστ αξιομνημόνευτων χαρακτήρων και έναν χαρισματικό πρωταγωνιστή. Η έλλειψη ενός κεντρικού ήρωα καθιστά το Watch Dogs: Legion “απρόσωπο” και εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την μορφή που θα πάρει το storytelling. H Ubisoft Toronto θα πρέπει πάση θυσία να βρει τον τρόπο για να μας κάνει να δεθούμε συναισθηματικά με τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, έτσι ώστε να έχει και νόημα το permadeath.

Το PvE επιστρέφει στο Rainbow Six

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της, η Ubisoft ανακοίνωσε το Rainbow Six Quarantine, το οποίο θα δίνει έμφαση στο PvE και στο συνεργατικό multiplayer 3 παικτών. Για την ώρα δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς το τρέιλερ που παρουσιάστηκε ήταν πολύ σύντομο. Διακρίναμε πάντως τους operators Ela και Vigil από το Rainbow Six Siege. Οι παίκτες θα πρέπει να πολεμήσουν zombies ή μολυσμένους ανθρώπους. Εικάζουμε ότι το Quarantine μπορεί να συνδέεται κάπως με την τελευταία αποστολή του Rainbow Six Siege και τους White Masks. Εξίσου πιθανό όμως είναι και το ενδεχόμενο να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στο lore της σειράς. To Rainbow Six Quarantine θα κυκλοφορήσει το 2020 για PC, PS4 και Xbox One.

H απάντηση της Ubisoft στο “φαινόμενο” Rocket League

H Ubisoft Montreal ανακοίνωσε το νέο της εγχείρημα, το οποίο φέρει τον τίτλο Roller Champions. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα ανταγωνιστικό multiplayer game, στο οποίο μάχονται δύο ομάδες των 3 παικτών. Οι παραλληλισμοί με το Rocket League είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, ωστόσο το Roller Champions θα είναι free-to-play. Το Roller Champions θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2010 στα PC, αν και είναι πολύ πιθανόν να το δούμε και στις κονσόλες.

Πέρα από το Roller Champions, η Ubisoft μας παρουσίασε το Gods & Monsters, το οποίο αναπτύσσεται από την Ubisoft Quebec, developer του Assassin's Creed Odyssey. To Gods & Monsters θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου 2020 για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch.

Ανακοίνωση νέας συνδρομητικής υπηρεσίας

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Electronic Arts με το EA Access και το Origin Access, η Ubisoft ανακοίνωσε την δική της συνδρομητική υπηρεσία. Το Uplay+ θα διατεθεί τον Σεπτέμβριο και οι συνδρομητές του θα έχουν την ευκαιρία να κατεβάσουν περισσότερα από 100 games της εταιρείας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συνδρομητές του Uplay+ θα έχουν πρόσβαση και στα DLC των παιχνιδιών. Η δωρεάν trial έκδοση του Uplay+ θα διατεθεί στις 3 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος του μήνα. Το 2020 η υπηρεσία θα διατεθεί και στο Google Stadia.

Οι “περίεργες” στιγμές

Ενδεχομένως κάποιοι από εσάς θυμάστε την ανεκδιήγητη παρουσία του Mr. Caffeine στην συνέντευξη τύπου της Ubisoft στην E3 του 2011. Η φετινή press conference σε καμία περίπτωση δεν ήταν τόσο τραγική, ωστόσο είδαμε αρκετές ατυχείς εμπνεύσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε το τρέιλερ του νέου Just Dance, την... σκυλίσια συνοδεία του Jon Bernthal και την αναφορά στο πρόγραμμα Delta Company.

Εξίσου “περίεργη” ήταν και η ανακοίνωση της τηλεοπτικής σειράς Mythic Quest: Raven's Banquet, η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Ubisoft και του Rob McElhenney (It's Always Sunny in Philadelphia).

Συνοψίζοντας

H Ubisoft προσπάθησε να γεμίσει την φτωχή συνέντευξη τύπου της με ανακοινώσεις για τηλεοπτικές σειρές, συμφωνικές ορχήστρες και χορευτές, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ανακοινώθηκαν μόλις δύο triple Α games. Για ακόμη μια χρονιά δεν είδαμε Splinter Cell (εξαιρείται η παρουσία του Sam Fisher στο mobile game Elite Squad) ή κάποιο νέο σημαντικό IP. Περιμέναμε επίσης να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο Beyond Good & Evil 2 ή το Skulls & Bones, αλλά η Ubisoft τήρησε σιγή ιχθύος.

About Pantelis Daskalelos