*

Ακυρώνεται το Mobile World Congress 2020 λόγω κορωνοϊού

Η διοργανώτρια του MWC, GSMA, αποφάσισε να μην προχωρήσει με την διοργάνωση, καθώς αποχώρησαν πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές, λόγω κορωνοϊού.

(Φωτογραφία από τον Marc González/Europa Press via Getty Images)

Ο κορωνοϊός είναι η αφορμή που η GSMA, διοργανώτρια του Mobile World Congress, αποφάσισε να ακυρώσει την τεχνολογική εκδήλωση, που θα λάμβανε χώρα από τις 24 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.

"Η GSMA ακύρωσε το MWC Barcelona 2020 επειδή η παγκόσμια ανησυχία σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού, οι ανησυχίες σχετικά με τα ταξίδια και άλλες περιστάσεις, καθιστά αδύνατη τη διοργάνωση της εκδήλωσης", ανέφερε η ένωση την Τετάρτη.

Το Mobile World Congress αναμενόταν να προσελκύσει περισσότερους από 100.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η επιδημία του κορωνοϊού και ο φόβος να εξαπλωθεί η ασθένεια μέσω του event οδήγησαν πολλούς από τους κορυφαίους προμηθευτές ηλεκτρονικών ειδών, όπως οι LG, Amazon, Intel και Nvidia, να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους.

Αρχικά, η GSMA ήθελε να φιλοξενήσει την ετήσια εκδήλωση τεχνολογίας, παρά τις ακυρώσεις. Ωστόσο, μέχρι την Τετάρτη, 16 μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και φορείς κινητής τηλεφωνίας δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν, επικαλούμενοι τον κορωνοϊό και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επήλθαν από αυτό.

Στη σημερινή ανακοίνωση, η GSMA σημείωσε επίσης ότι ήθελε να κρατήσει τη Βαρκελώνη, την πόλη που λαμβάνει χώρα το MWC, ασφαλή από την ασθένεια. Η Ισπανία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει μόνο δύο επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού. Παρ 'όλα αυτά, η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται, κυρίως στην Κίνα, όπου έχει προσβάλει περισσότερους από 44.000 ανθρώπους και σκότωσε πάνω από 1.000.