*

Διέρρευσε το "Unsend Feature" για το Facebook Messenger

Το πότε η λειτουργία "Unsend Message" θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες είναι ακόμα άγνωστο. Όμως, ένας developer παρατήρησε ότι η λειτουργία έτρεχε δοκιμαστικά στο Messenger app και δημοσίευσε screenshots από αυτό την Παρασκευή.

Το Facebook ίσως να είναι κοντά στην κυκλοφορία μιας "unsend" λειτουργίας για το Facebook Messenger.

Την Παρασκευή, ο developer Jane Manchun Wong δημοσίευσε screenshots για το "Unsend Message" κουμπί, το οποίο "πιάστηκε" να τρέχει δοκιμαστικά στον κώδικα της εφαρμογής.

Το χαρακτηριστικό φαίνεται να είναι αρκετά απλό, αλλά σύμφωνα με τον Wong, θα μπορείτε να αναστείλετε ένα μήνυμα εντός ορισμένου χρονικού ορίου. "Μετά από αυτό το χρονικό όριο, το μήνυμα δεν θα είναι πλέον unsendable", έγραψε στο twitter.

Facebook Unsend Message

Την Παρασκευή, το Facebook αρνήθηκε να πει το πότε θα φτάσει το χαρακτηριστικό, αλλά παραμένει στην ανάπτυξη, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Επί του παρόντος, δεν μπορείτε να αναιρέσετε αυτό που στέλνετε μέσω του Facebook Messenger. Μπορείτε να διαγράψετε μόνο το μήνυμα που εμφανίζεται στη συνομιλία σας και όχι από τα εισερχόμενα του άλλου προσώπου. Ωστόσο, το Facebook ήταν πρόθυμο να λυγίσει τους κανόνες όταν πρόκειται για τα στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του CEO Mark Zuckerberg.

Σύμφωνα με το Techcrunch, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει τα μηνύματα που είχε στείλει ο Zuckerberg σε πολλούς χρήστες μέσω του Facebook Messenger και φυσικά χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Το κοινωνικό δίκτυο δήλωσε ότι αυτό έγινε για λόγους εταιρικής ασφάλειας και επεσήμανε το Hacking του 2014 στην Sony Pictures, η οποία οδήγησε στη διαρροή ιδιωτικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από πολλά κορυφαία στελέχη. Παρ 'όλα αυτά, αυτό το επεισόδιο έθεσε ερωτήματα σχετικά με το γιατί οι κανονικοί χρήστες στο Messenger δεν έχουν τα ίδια προνόμια.

Το Facebook απάντησε λέγοντας τον Απρίλιο, ένα χαρακτηριστικό "unsend" θα είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες. Ωστόσο, είναι έξι μήνες αργότερα και η δυνατότητα να αναιρέσετε τα μηνύματά σας εξακολουθεί να μην είναι εδώ. Εν τω μεταξύ, η άλλη ιδιοκτησία του Facebook, το Instagram, σας αφήνει να αναιρέσετε τα άμεσα μηνύματα. Τον Ιούνιο, η Snapchat αποφάσισε να προσθέσει επίσης ένα χαρακτηριστικό ανάκλησης μηνυμάτων.

Το πιο κοντινό πράγμα που έχει το Messenger για μια λειτουργία αναίρεσης είναι μέσω της λειτουργίας "Secret Conversations", η οποία σας επιτρέπει να ορίσετε χρονοδιακόπτη για το πόσο καιρό θέλετε να παραμείνει ορατό ένα μήνυμα προς τον άλλο χρήστη. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτή τη λειτουργία και άλλα κόλπα για το Messenger εδώ.