*

Super Cane Magic ZERO

Super Cane Magic ZERO Review

Φαΐ, εξωγήινα πλάσματα, μαγεία, καρτουνίστικα υπέροχα γραφικά και ένα σκυλάκι!

4.0 Excellent
Super Cane Magic ZERO Review - Super Cane Magic ZERO
4.0 Excellent

Επιγραμματικά

Λοιπόν το αποφασίσαμε: τέτοια παιχνίδια θέλουμε να τα βλέπουμε συχνότερα!
Προτεινόμενη τιμή 19,99€

Ο μεγάλος μάγος πέθανε και το αγαπημένο του σκυλάκι που θέλει να πιστεύει πως είναι χάσκυ, αλλά δεν είναι χάσκυ, εμφυτεύεται με όλη όση μαγεία είχε ο πεθαμένος ιδιοκτήτης του, ο Μέρλιν, που ήθελε να είναι Μέρλιν χωρίς να τα καταφέρει. Έτσι ο μαγικός σκύλος ονόματι AAAH!, κάθε φορά που βγάζει τον ήχο ΑΑΑΗ! προκαλεί ασυνήθιστα και περίεργα φαινόμενα. Πέφτει το φεγγάρι, τινάζονται τα ηφαίστεια και πολλά άλλα. Αυτό, είναι το Super Cane Magic ZERO ένα παιχνίδι που συνδυάζει σκυλιά, μαγεία, χαρούμενα χρώματα και γραφικά, και εξωγήινους σε ένα ζωντανό σκηνικό γεμάτο κίνηση, σχεδιασμένο σε φανταχτερή παλέτα χρωμάτων. Να σημειώσουμε πως το παιχνίδι έχει άπλετη δόση χιούμορ. Ειλικρινά, βρεθήκαμε να γελάμε σε κάθε πρότασή του. Αυτά όμως παρακάτω!

Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι δημιούργημα της Team Evil σε συνεργασία με τον Ιταλό σχεδιαστή comic Sio. Οι δύο αυτοί φαινομενικά σας προσκαλούν σε μία RPG, rogue-like περιπέτεια. Στην πραγματικότητα όμως σας χαρίζουν μία εξαιρετικά κωμική, χλευαστική ίσως εμπειρία που σίγουρα θα σας διασκεδάσει.

Καλείστε να επιλέξετε μεταξύ τεσσάρων χαρακτήρων, καθένας εκ των οποίων έχει μια ξεχωριστή ικανότητα, όπως ένα γλυκό που κάνει heal ή ένα μπέικον με μπόλικη ποσότητα εκρηκτικής ύλης στο εσωτερικό του. Κάθε χαρακτήρας λοιπόν έχει τα δικά του στατιστικά όσον αφορά την δύναμη επίθεσης, την ευελιξία κτλ. Το tutorial στην αρχή καλύπτει ό,τι θα χρειαστεί να γνωρίζετε για να συνεχίσετε την πορεία σας και να σώσετε τον κόσμο, καθώς περνάτε από τα στενά μίας διαστημικής φυλακής. Μερικές συμβουλές αρχικά θα σας φανούν λίγο περίεργες, ίσως και δύσκολες, όμως όπως έχουμε ξανά πει σε πολλούς τίτλους, είναι μέχρι να πιάσετε το νόημα.

Επειδή είμαστε λάτρεις της γαστρονομίας και του καλού φαγητού (και το βρώμικο συμπεριλαμβάνεται) γι αυτό και μας άρεσε το γεγονός πως θεωρητικά στο παιχνίδι ό,τι μπορείς να το σηκώσεις απ' το πάτωμα μπορείς είτε να το πετάξεις, είτε να το φας. Τα διάφορα snacks σας χαρίζουν κάποια buffs, αυξάνοντας την ζημιά που προκαλείται ή την ταχύτητά σας, ενώ άλλα μπορεί να έχουν διάφορες περίεργες παρενέργειες.

Όταν έρχεται στους εχθρούς, ο παίκτης σας έχει πολλές δυνατότητες να τους αντιμετωπίσει. Μπορείτε να πετάξετε όπως προείπαμε αντικείμενα πάνω τους, να τους χτυπήσετε με το όπλο τους, να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον εις βάρος τους, ρίχνοντάς τους σε ένα ηφαίστειο για παράδειγμα ή χρησιμοποιώντας τις μοναδικές ικανότητές σας.

Η δυσκολία του Super Cane Magiz Zero είναι χαμηλή, αν εξαιρέσετε την τελευταία βαθμίδα δυσκολίας, κάτι που μας βοήθησε να απολαύσουμε το παιχνίδι δίχως να ''χαλιόμαστε'' από εχθρούς ανυπέρβλητους και απροσπέλαστους. Απλά, βολικά controls, με τη μάχη να μην αποτελεί μαρτύριο αλλά θέμα συνήθειας. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ευχαρίστηση που παίρνει κανείς όταν βλέπει ένα boss να κάνει ''πλατς'' είναι ένα υπέροχο συναίσθημα.

Κομήτης του Χάλει, κομήτης Χέιλ-Μπομπ και κομήτης ''πέφτων προς τη βοήθειά σας'', είναι ένα απ' τα skills που μπορείτε να ξεκλειδώσετε όταν ανοίγετε νέα ταλέντα, με νέους πόντους στο talent tree. Τα ταλέντα σας εκεί είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την μετέπειτα πορεία σας στο παιχνίδι ώστε να ρίξετε τελικά την τυραννία του doggo.

Τα καρτουνίστικα γραφικά είναι ιδανικά και υπέροχα, ενώ η επιλογή της πολύχρωμης και έντονης χρωματικής παλέτας σε συνεργασία με τον υψηλό φωτισμό συντελούν σε έντονα, μαγευτικά χρώματα. Αλήθεια, το παιχνίδι είναι θαρρείς και πήρε κανείς την παλέτα του Μπομ Ρος και χωρίς πινέλο την άπλωσε παντού στο τοπίο. Οι ήχοι του Super Cane Magic Zero βγαλμένοι από ανάλογα retro παιχνίδια της εποχής, συνεισφέρουν κι αυτοί στο τελικό σύνολο που δεν είναι άλλο παρά ένα κράμα όμορφων, μαγευτικών προσθηκών.

Η ιστορία από μόνη της είναι μοναδική αν και δεν κατάλαβα πως καταφέραμε και φτάσαμε από έναν καλό, μέρλιν που δεν ήταν μέρλιν μάγο, σε έναν σκύλο που κάνει AAAH και τον λένε AAAH προκαλώντας ζημιές. Πάρα ταύτα κατά βάθος η ιστορία έχει συνοχή και θα την καταλάβετε. Αν δηλαδή μπορέσετε και δεν χάσετε άπειρους διαλόγους απ' το γέλιο. Να κλείσουμε το κομμάτι αυτό λέγοντας πως υπάρχει και multiplayer τύπου co-op ώστε να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας με μέχρι τέσσερις φίλους σας. Ιδιαίτερα χρήσιμη προσθήκη όσον αφορά την επίλυση διαφόρων γρίφων και παζλς, αλλά και ιδιαίτερη προσθήκη όσον αφορά το γέλιο που θα ρίξετε κάνοντας βλακείες τριγύρω. Τέλος, για του λόγου το αληθές δεν αντιμετωπίσαμε κάποια σοβαρά θέματα όσον αφορά την απόδοση, καθώς ο τίτλος είναι ιδιαίτερα ελαφρύς. Το τρέχετε θαρρούμε άνετα σε ένα πολύ μέτριο σύστημα με μεγάλη ευκολία.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Studio Evil.


VERDICT


Το Super Cane Magic ZERO θα σας συναρπάσει με το πόσο απίστευτα, διασκεδαστικά γελοίο μπορεί να γίνει. Καρτουνίστικα γραφικά που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, αστείοι διάλογοι, μοναδικό storyline και μηχανισμοί μάχης που δεν έχουν σκοπό να σας κάνουν να νευριάσετε, αλλά να περάστε καλά. Μία ξεκαρδιστική περιπέτεια που χωρίς αμφισβήτηση αξίζει.