*

ReadySet Heroes

ReadySet Heroes Review

Ready, Set, Go!

2.5 Fair
ReadySet Heroes Review - ReadySet Heroes
2.5 Fair

Επιγραμματικά

Ένα μετριότατο family-friendly dungeon crawler που αποτελεί την χειρότερη δουλειά της ταλαντούχας Robot Entertainment.

To ReadySet Heroes αποτελεί τη νέα δουλειά της Robot Entertainment, μιας εταιρείας που προέκυψε από τις... στάχτες της θρυλικής Ensemble Studios (Age of Empires) και η οποία είναι κυρίως γνωστή για τη σειρά Orcs Must Die!. Την περσινή χρονιά η Robot Entertainment αναγκάστηκε να κλείσει τους servers του Orcs Must Die! Unchained και να επικεντρώσει τις προσπάθειες της στο τρίτο Orcs Must Die και στο ReadySet Heroes, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο. Στην προκειμένη περίπτωση, οι Αμερικανοί developers αποφάσισαν να χαράξουν νέα μονοπάτια, εγκαταλείποντας τον χώρο των Tower Defense, και παρουσιάζοντάς μας ένα Action-Adventure με αμυδρά Party και RPG στοιχεία που απευθύνεται στους παίκτες όλων των ηλικιών.

H εμπειρία που προσφέρει το ReadySet Heroes διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το mode, αν και κατά βάση ο σκοπός σας είναι να διασχίσετε μια σειρά από dungeons. Για να φτάσετε στην έξοδο του εκάστοτε dungeon θα πρέπει ως επί τω πλείστον να σκοτώσετε όλους τους εχθρούς, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να αποφύγετε και διάφορες παγίδες. Όταν βέβαια μιλάμε για dungeons μην φανταστείτε κάτι στα πρότυπα του Diablo ή των υπολοίπων dungeon crawlers, αφού τα περισσότερα levels απαρτίζονται από 1-2 αρένες, στις οποίες πολεμάτε τα mobs και σε 2-3 διαδρόμους.

Το Tower Crawl είναι το βασικό single-player mode (αν και μπορεί να παιχτεί και συνεργατικά) του παιχνιδιού, στο οποίο καλείστε να ολοκληρώσετε 30 levels αυξανόμενης δυσκολίας. Σε τέσσερα από αυτά τα levels σας περιμένουν ισάριθμα boss fights. Άπαξ και εξοικειωθείτε με τους βασικούς μηχανισμούς θα χρειαστείτε μόλις 30 λεπτά (ίσως και λιγότερο) για να ολοκληρώσετε το συγκεκριμένο mode, ωστόσο τα διάφορα challenges σας δίνουν έναν κίνητρο για να παίξετε ξανά και ξανά. To κάθε run μάλιστα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο, αφού το loot που κερδίζετε είναι τυχαίο. Τυχαία είναι επίσης η σειρά με την οποία θα αντιμετωπίσετε τα τέσσερα διαφορετικά bosses, αλλά και τα 26 υπόλοιπα dungeons. Να διευκρινίσουμε εδώ, ότι δεν μιλάμε για randomly generated ή procedurally generated dungeons, ωστόσο υπάρχει ένα pool από 50+ dungeons και σε κάθε run σας επιλέγονται τυχαία ορισμένα εξ' αυτών.

Το loot περιλαμβάνει αποκλειστικά εξοπλισμό, αντικείμενα και ξόρκια, τα οποία συναντώνται σε διάφορα rarities. Υπάρχει μια αρκετά ικανοποιητική ποικιλία όπλων, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπαθί, staff, τσεκούρι, μαχαίρια ή ένα λαούτο. Μάλιστα, το τελευταίο σας επιτρέπει να παίξετε μουσική για να κοιμίσετε τους αντιπάλους σας. Για την ακρίβεια κάθε όπλο έχει charged επιθέσεις που προκαλούν μεγαλύτερο damage, καθώς και μια δευτερεύουσα λειτουργία. Όπως προαναφέραμε, το λαούτο κοιμίζει τους αντιπάλους σας, τα staffs σας επιτρέπουν να εκτοξεύσετε μαγικά projectiles, τα σπαθιά σας δίνουν την δυνατότητα να μπλοκάρετε τις επιθέσεις των mobs κ.ο.κ. Επιπροσθέτως, κάθε όπλο επηρεάζει τα βασικά stats (Attack, Defense, Health, Speed, Magic) του χαρακτήρα σας. Παραδείγματος χάριν, τα τσεκούρια αυξάνουν το Attack σας, ενώ τα σπαθιά αυξάνουν το Defense σας. Τα bonuses αυτά εξαρτώνται από το rarity του εξοπλισμού σας και όπως είναι αναμενόμενο τα legendary αντικείμενα προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

Η family-friendly φύση του ReadySet Heroes εκφράζεται μέσω των χαριτωμένων χαρακτήρων του, οι οποίοι αποτελούνται από ανθρωπόμορφες εκδοχές διαφόρων συμπαθών τετράποδων ή πτηνών, καθώς και μέσω του απλοϊκού συστήματος μάχης. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να spamάρετε το square button για να επιτεθείτε και το R1 για να κάνετε dodge. Καλό θα είναι πάντως να έχετε και στο νου σας ότι μόλις εκτελέσετε όλο το animation της επίθεσής σας, ο χαρακτήρας σας είναι για κάποια millisecond ανήμπορος να χτυπήσει ξανά.

Αφού εξασκηθείτε στο Tower Crawl mode, μπορείτε να προχωρήσετε στο Crawl n' Brawl, το οποίο υποστηρίζει 2-4 παίκτες, τόσο σε online, όσο και σε local περιβάλλον. Πρακτικά συναντάμε δύο παραλλαγές του mode αυτού, την Free For All και την Team. Το Crawl n' Brawl χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση (Crawl), προσπαθείτε να ολοκληρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα dungeons μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο (6-10 λεπτά) για να ενδυναμώσετε τον χαρακτήρα σας. Εάν προλάβετε να νικήσετε και το boss μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τότε θα αποκτήσετε πρόσβαση σε epic ή legendary εξοπλισμό που θα κάνει το έργο σας πιο εύκολο στην δεύτερη φάση (Brawl). Στο Brawl μονομαχείτε με τους υπόλοιπους παίχτες ή την αντίπαλη ομάδα, προσπαθώντας να ολοκληρώσετε ένα τυχαίο objective. Συνολικά υπάρχουν πέντε διαφορετικά objectives και σε κάθε αναμέτρηση επιλέγεται τυχαία ένα από αυτά. Το Battle Arena είναι το λιγότερο ευφάνταστο, καθώς απλά παίζετε... καράτε και νικητής ανακηρύσσεται όποιος πάρει τα περισσότερα kills. Αντίθετα, στο Walrus Hockey προσπαθείτε να ταΐσετε την φώκια σας με σούσι, ενώ στο Snail Race ταΐζετε το σαλιγκάρι σας για να τρέξει πιο γρήγορα και να φτάσει πρώτο στην γραμμή του τερματισμού. Να σημειωθεί ότι μπορείτε να επιτεθείτε στους αντίπαλους παίκτες και στις παραπάνω παραλλαγές του Brawl, ώστε να τους κάνετε την ζωή πιο δύσκολη.

Το Crawl n' Brawl το βρήκαμε σαφέστατα πιο διασκεδαστικό, ωστόσο απαιτεί και την κατάλληλη παρέα. Παρά τις προσπάθειές μας δεν καταφέραμε ούτε μια φορά να βρούμε αντίπαλο online, οπότε καταφύγαμε στη λύση του local multiplayer μέσω split-screen. Εδώ παρατηρείται το εξής πρόβλημα: η οθόνη χωρίζεται από προεπιλογή σε τέσσερα κομμάτια, είτε παίζουν δύο, είτε τέσσερις παίκτες. Ως εκ τούτου, το οπτικό σας πεδίο είναι χωρίς προφανή λόγο περιορισμένο στο... οικογενειακό διπλό.

Πέρα από τα δύο παραπάνω modes, συναντάμε και το Survival, το οποίο έχει έναν πιο roguelite χαρακτήρα. Η λογική του είναι παραπλήσια με αυτή του Tower Crawl, ωστόσο εδώ συλλέγετε και xp ανεβάζοντας το level του εκάστοτε χαρακτήρα. Το συνολικό level των χαρακτήρων σας ισοδυναμεί με το Survival Level και όσο αυτό ανεβαίνει ξεκλειδώνετε διάφορα perks. Τα perks μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο Crawl n' Brawl, αλλά μόνο αν το επιλέξετε από τα options. Στο Survival παρατηρήσαμε και μια μικρή διαφορά στα stats των διαφόρων χαρακτήρων, καθώς άλλοι ξεκινούν με μεγαλύτερο Attack, άλλοι με περισσότερο Defense κ.ο.κ.

Παρά την ύπαρξη τριών διαφορετικών modes, το gameplay γρήγορα καταντά επαναλαμβανόμενο και το μόνο στοιχείο που μπορεί να σας κρατήσει απασχολημένους για περισσότερο από ένα απόγευμα είναι τα challenges. H ολοκλήρωσή τους βέβαια είναι καθαρά προαιρετική και τα περισσότερα εξ' αυτών απαιτούν grinding ή μεγάλη δόση τύχης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός challenge που απαιτεί να φτάσετε στο boss του Crawl n' Brawl χωρίς να δεχθείτε ούτε ένα hit. Όσο skill κι αν διαθέτετε, όσο καλά κι αν είναι τα αντανακλαστικά σας, υπάρχουν κάποια dungeons που έχουν τόσες πολλές παγίδες που είναι αδύνατο να μην δεχθείτε ούτε ένα hit.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη Sony Hellas.


VERDICT


Τα συμπαθητικά γραφικά και 2-3 καλές ιδέες δεν αρκούν για να σώσουν την δημιουργία της Robot Entertainment από την μετριότητα. Όλο το ζουμί βρίσκεται στο Crawl n' Brawl mode, αλλά από τη στιγμή που οι servers είναι άδειοι θα πρέπει αναγκαστικά να παίξετε τοπικά. Με λίγη καλή παρέα και... θέληση πιθανότατα θα περάσετε ευχάριστα, ωστόσο υπάρχουν δεκάδες games στην αγορά που προσφέρουν περισσότερες συγκινήσεις και μεγαλύτερη διασκέδαση από το ReadySet Heroes.

About Pantelis Daskalelos