*

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint: Deep State

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint: Deep State Review

Τα “φαντάσματα” συμμαχούν με τη Fourth Echelon.

3.5 Good
Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint: Deep State Review - Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint: Deep State
3.5 Good

Επιγραμματικά

Προσφέρει μια αξιόλογη crossover περιπέτεια που θα ικανοποιήσει τόσο τους λάτρεις του Ghost Recon, όσο και αυτούς του Splinter Cell.

Πριν από μερικές εβδομάδες στο αφιέρωμά μας για το The Terminator Live event, είχαμε επισημάνει ότι η προσθήκη νέου περιεχομένου δεν αρκεί από μόνη της για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Ghost Recon Breakpoint. H Ubisoft Paris φαίνεται ότι άκουσε τις προσευχές μας, καθώς η έλευση του Episode 2 σηματοδοτεί μια σειρά κοσμογονικών αλλαγών για το tactical shooter της γαλλικής εταιρείας. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η προσθήκη του Ghost Experience mode, η οποία μεταμορφώνει στην κυριολεξία το Ghost Recon Breakpoint και το φέρνει πιο κοντά στα δεδομένα της προ Wildlands εποχής.

Μετά από αυτή το “μεταμόρφωση”, η δημιουργία της Ubisoft προσφέρει μια πιο immersive και πιο ρεαλιστική εμπειρία, και ως εκ τούτου θα πρέπει να την κρίνουμε με εντελώς διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Επί του παρόντος, δεν θα προβούμε σε αυτή την διαδικασία, αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα δεύτερο review του Ghost Recon Breakpoint, όπου και θα μεταφέρουμε αναλυτικά τις απόψεις για το Ghost Experience mode.

Την δεδομένη χρονική στιγμή θα ασχοληθούμε με το Deep State, το νέο Adventure του Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint, στο οποίο “συμμετέχει” ο Sam Fisher, ο εμβληματικός πρωταγωνιστής της σειράς Splinter Cell. To Deep State ανήκει πρακτικά στο Year 1 Pass του παιχνιδιού, οπότε μιλάμε για ένα επί πληρωμή DLC που περιλαμβάνει επτά story αποστολές (η πρώτη διατίθεται δωρεάν). Εάν ολοκληρώσετε και τις επτά αποστολές θα ανταμειφθείτε με 10 αποκλειστικά in-game αντικείμενα, εμπνευσμένα από τη σειρά Splinter Cell.

To Deep State ξεκινά με τον Nomad να αναζητά τα ίχνη του συντρόφου του Midas, ωστόσο πολύ σύντομα θα συναντήσει τον Sam Fisher, ο οποίος βρίσκεται στο νησί της Auroa ψάχνοντας μια αινιγματική φιγούρα με την κωδική ονομασία “The Strategist”. Ο τελευταίος είναι υπεύθυνος για την απαγωγή διάφορων επίλεκτων στρατιωτικών ανά την υφήλιο. Η πλοκή του Deep State είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, ωστόσο ο ρόλος του Sam Fisher είναι κάπως περιορισμένος. Για να πούμε την αλήθεια περιμέναμε κάτι περισσότερο από μια απλή... cameo εμφάνιση, καθώς έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου Splinter Cell. O Sam Fisher εδώ δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας NPC, ο οποίος σας αναθέτει μια σειρά αποστολών. Οι δε στιγμές που βρίσκεστε μαζί στο πεδίο της μάχης είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

H παρουσία του Sam Fisher μπορεί να είναι σχετικά περιορισμένη, ωστόσο το Deep State έχει έναν έντονο αέρα από Splinter Cell μέσω του νέου Echelon class. To τελευταίο σας δίνει πρόσβαση στο special ability Sonar Vision και στο special tool Shock Pistol. Η χρήση του Sonar Vision σας επιτρέπει να εντοπίσετε τους αντιπάλους σας ακόμη κι αν αυτοί κρύβονται πίσω από τοίχους, ενώ το Shock Pistol σας δίνει τη δυνατότητα να “κοιμήσετε” τους εχθρούς με μια ισχυρή δόση ηλεκτρισμού ή να κάνετε stun προσωρινά τα αντίπαλα drones. Πέρα από το Echelon class, στο Deep State προστίθενται και το Engineer Class. To σημαντικότερο προνόμιο από τη χρήση του συγκεκριμένου class είναι το Defense Drone, το οποίο σας επιτρέπει να επικαλεστείτε ένα drone. Το drone αυτό σας ακολουθεί και επιτίθεται σε όσους εχθρούς βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, ωστόσο μπορείτε να του δώσετε την εντολή να επιτεθεί σε όποιον εχθρό εσείς επιθυμείτε.

Το Splinter Cell... DNA του Deep State αποτυπώνεται και στην φύση των αποστολών του, καθώς σε αρκετές εξ' αυτών θα χρειαστεί να εφαρμόσετε stealth τακτικές για να επιβιώσετε. Η τελευταία δε αποστολή είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχουμε στο Ghost Recon Breakpoint. Σε αυτήν θα πρέπει να εισχωρήσετε σε μια βάση της Skell και να κάνετε hack τα συστήματα ασφαλείας της, χωρίς να γίνετε αντιληπτοί. Εάν οι εχθρικές δυνάμεις σας εντοπίσουν, τότε θα χρειαστεί να επαναλάβετε την αποστολή από την αρχή. Καθ' όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης αποστολής νιώσαμε την καρδιά μας να χτυπά πιο γρήγορα και την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο, καθώς ξέραμε ότι κάθε λάθος μας θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το επικό boss fight, το οποίο μας περίμενε στο τέλος της αποστολής.

Η διάρκεια του Deep State είναι αν μη τι άλλο χορταστική, καθώς θα χρειαστεί να αφιερώσετε 7-8 ώρες μέχρι να μάθετε ποιος ακριβώς είναι ο “The Strategist” και να θέσετε τέλος στα σατανικά σχέδιά του. Όπως προαναφέραμε, αν ολοκληρώσετε όλο το περιεχόμενο του DLC θα ανταμειφθείτε με 10 in-game αντικείμενα, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τη χαρακτηριστική αμφίεση του Sam Fisher. Δυστυχώς, η Ubisoft δεν πρόσθεσε κανένα νέο trophy στη λίστα τροπαίων του Ghost Recon Breakpoint, όπως είδαμε και στην περίπτωση του The Terminator Live event.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι στο ρόλο του Sam Fisher συναντάμε τον Michael Ironside (Scanners, Starship Troopers), τον ηθοποιό δηλαδή που είχε υποδυθεί τον συγκεκριμένο ήρωα στα περισσότερα κεφάλαια της σειράς Splinter Cell. H ερμηνεία του είναι απλά απολαυστική, αν για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον ταλαντούχο Καναδό ηθοποιό.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.


VERDICT


H Ubisoft Paris θα μπορούσε να δώσει λίγο παραπάνω βάρος στην παρουσία του Sam Fisher, ωστόσο στο σύνολό του το Deep State αποτελεί μια αξιόλογη, αν και κάπως επουσιώδη, προσθήκη στο σύμπαν του Ghost Recon Breakpoint. Οι 7-8 ώρες που περάσαμε σε αυτό κύλησαν ευχάριστα, αν και κυρίως κρατάμε την τελευταία αποστολή, η οποία είναι μακράν μια από τις καλύτερες του παιχνιδιού. Ευχόμαστε η αποστολή αυτή να αποτελέσει “οδηγό” για το επόμενο Adventure ονόματι Transcendence που αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

About Pantelis Daskalelos