*

Η Valve προσθέτει το 'Adult Only' φίλτρο στα παιχνίδια του Steam

Η Valve περιέγραψε δύο νέα φίλτρα αναζήτησης παιχνιδιών: ένα φίλτρο Μόνο για ενήλικες για παιχνίδια με «ρητό ή γραφικό» σεξουαλικό περιεχόμενο και ένα φίλτρο "Ώριμου περιεχομένου" για παιχνίδια με θέματα για ενήλικες που δεν περιλαμβάνουν απαραιτήτως σεξ ή βία.

Θέλατε να αποφύγετε το περιεχόμενο για ενήλικες ή άλλο περιεχόμενο στο Steam; Τώρα μπορείτε!

Η Valve παρουσίασε σήμερα δύο νέες μεθόδους φίλτρων για την πλατφόρμα: ένα φίλτρο "Adult Only" για παιχνίδια με "ρητό ή γραφικό" σεξουαλικό περιεχόμενο και ένα φίλτρο "Mature Content" για παιχνίδια με θέματα για ενήλικες που δεν περιλαμβάνουν αναγκαστικά σεξ ή βία. Επιλέξτε ένα από αυτά και τα παιχνίδια με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα εμφανίζονται στις αναζητήσεις σας για νέους τίτλους.


Προηγουμένως, οι αναζητήσεις μπορούσαν να φιλτραριστούν μόνο για συχνή βία/Gore ή γυμνό/σεξουαλικό περιεχόμενο. "Βλέπουμε συχνά δημιουργούς να μας λένε ότι το παιχνίδι τους περιέχει ώριμο περιεχόμενο αλλά χωρίς σεξ ή βία. Τώρα πλέον μπορείτε να φιλτράρετε τα παιχνίδια αυτά εάν το επιθυμείτε", έγραψε ο προγραμματιστής της Valve, Tom Bui σε ένα blog post.

Η Valve θα απαιτήσει επίσης από τους δημιουργούς παιχνιδιών με βίαιο ή σεξουαλικό περιεχόμενο ", να περιγράφουν το περιεχόμενο του παιχνιδιού τους και παράλληλα θα χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν ένα παιχνίδι είναι κάτι που σας ταιριάζει", δήλωσε ο Bui.

"Όταν θα είστε στο store page ενός παιχνιδιού με ώριμο περιεχόμενο, θα εμφανίζεται σε εσάς αυτήν η γραπτή περιγραφή από τον Developer. Θα την προβάλλουμε επίσης στην διάμεση σελίδα που σας δείχνουμε εάν ακολουθήσετε ένα direct link εκτός Steam, σε ένα παιχνίδι που πρέπει να φιλτραριστεί για εσάς"

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τα λεγόμενα της Valve τον Ιούνιο, ότι παλεύει με το τι πρέπει να κάνει για παιχνίδια που περιέχουν σεξ και βία, καθώς και να ασχοληθεί με επίμαχα θέματα που αφορούν την πολιτική, τον ρατσισμό και τα φυλετικά, περιεχόμενο που σίγουρα μπορεί να εξωθήσει οργή σε κάποιους καταναλωτές, αλλά για κάποιους άλλους είναι ενδιαφέρον. Τελικά, το Steam είπε ότι θα "επιτρέψει τα πάντα στο Steam Store, εκτός από τα πράγματα που θεωρούμε ότι είναι παράνομα ή απλά μόνο troll."

Ένα παιχνίδι που θεωρήθηκε troll από την Valve, ήταν ένα παιχνίδι "Simulator Suicide" που αποσύρθηκε τον Ιούνιο. Αυτή την εβδομάδα, ο Bui είπε ότι η Valve έχει ΄δώσει ban σε αρκετούς developers, αλλά ότι ο αριθμός των "κακών ηθοποιών" είναι εκπληκτικά μικρός, οπότε η απόφαση των απαγορεύσεων ήταν "απλή".

Με 180 νέα παιχνίδια να ξεκινούν την κυκλοφορία τους μέσω του Steam Direct κάθε εβδομάδα (περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού που απελευθερώνεται μέσω του πλέον now-defunct Greenlight), τα έξυπνα φίλτρα με δυνατότητα εξέλιξης, μπορούν να βοηθήσουν το Steam να γίνει μια ισχυρότερη πλατφόρμα για όλους, ανεξάρτητα από το γούστο τους στα βιντεοπαιχνίδια. Οι αλλαγές αυτές, είναι ήδη ενεργές στο Steam.