*

Φτερά έκανε από την Κίνα τo PUBG

H διανομέας του παιχνιδιού, Tencent, απέτυχε να πάρει έγκριση, για να παράγει το παιχνίδι έσοδα, οπότε οι 70+ εκατομμύρια παίκτες μεταφέρονται σε μια πιο πατριωτική έκδοση του τίτλου, ονόματι "Game for Peace".

Η έκδοση φορητών συσκευών του PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) είναι αποδεδειγμένα πολύ επιτυχημένη στην Κίνα, καθώς τραβά καθημερινά πάνω από 70 εκατομμύρια παίκτες, οι οποίοι τώρα θα πρέπει να βρουν ένα άλλο μέσο για να σβήσουν την δίψα τους για τον τ΄ίτλο αυτό.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Tencent Holdings αναγκάστηκε να κλείσει τη δοκιμαστική έκδοση του PUBG μετά την αποτυχία των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών να εγκρίνουν το παιχνίδι για τη δημιουργία εσόδων. Αυτό σημαίνει πως η Tencent δεν έχει την άδεια να έχει έσοδα από το παιχνίδι, οπότε δεν μπορεί να ανακτήσει τα χρήματα που έχει δώσει για τους servers και την συντήρησή τους.

Φυσικά, η εταιρεία έπρεπε να βγει μια άλλη λύση για να ικανοποιήσει τους fans, και αυτή η λύση ήρθε με ένα άλλο παιχνίδι, ονόματι "Game for Peace". Περιγράφεται μάλιστα ως ένα tactical shooting παιχνίδι, που η ίδια η Tencent ανέπτυξε και "που αποτίει φόρο τιμής στους μαχητές του ουρανού, που φυλάσσουν τον εναέριο χώρο." Οι μαχητές αυτοί φυσικά είναι μια αναφορά στην Κινέζικη Πολεμική Αεροπορία. Όπως ήταν λογική, η έγριση από την χώρα για είσπραξη εσόδων ήρθε εν ριπή οφθαλμού.

Ο αναλυτής παιχνιδιών της IHS Markit, Cui Chenyu, δήλωσε πώς το Game for Peace είναι παρόμοιο με το PUBG, "Είναι σχεδόν το ίδιο. Το gameplay, το background, τα γραφικά και οι χαρακτήρες." Η Tencent από την άλλη ισχυρίζεται πως "είναι δύο εντελώς διαφορετικά είδη παιχνιδιών."

Οι παίκτες του PUBG στην Κίνα είχαν αρχικά ανησυχήσει ότι θα χάσουν την πρόσβαση στο παιχνίδι, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι το Game for Peace είναι πολύ παρόμοιο, αν και με μια νέα σοσιαλιστική εστίαση. Μια μεγάλη διαφορά είναι η πλήρης έλλειψη gore, με έναν παίκτη να σχολιάζει στο Weibo ότι "όταν πυροβολείτε κάποιον αντίπαλο, δεν αιμορραγεί και οι νεκροί σηκώνονται και λένε αντίο".

Φαίνεται απίθανο ότι αυτό θα είναι το τελευταίο παράδειγμα ενός πολύ δημοφιλούς παιχνιδιού, το οποίο παραβλέπεται βολικά από τις ρυθμιστικές αρχές ως ένας τρόπος να αναγκαστεί ο εκδότης να σταματήσει να το προσφέρει στο κοινό. Οτιδήποτε δεν είναι αρεστό στις κινεζικές αρχές θα εξαφανίζεται ησύχως.