*

Minecraft Classic: Κυκλοφορεί με αφορμή τον εορτασμό των 10ων γενεθλίων του δημοφιλούς sandbox

Πλέον είναι δυνατό να παίξετε το πρωτότυπο Minecraft του 2009 με όλα του... τα bugs στον browser σας χωρίς να χρειαστεί να κάνετε download.

Τα video games συχνά λαμβάνουν patches και tweaks, τα οποία αλλάζουν την αρχική μορφή τους προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Στην περίπτωση του Minecraft, έχουν διατεθεί δεκάδες -για να μην πούμε εκατοντάδες- υpdates τα τελευταία χρόνια και η τωρινή εμπειρία που προσφέρει είναι τελείως διαφορετική από αυτή που προσέφερε η πρωτότυπη έκδοσή του. Αυτή ακριβώς η πρωτότυπη έκδοση “αναστήθηκε” πρόσφατα με αφορμή των εορτασμό των 10ων γενεθλίων του Minecraft.

Με δημοσίευσή του στην ιστοσελίδα του Minecraft, ο Tom Stone, creative communications assistant της εταιρείας ανάπτυξης Mojang AB, ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Minecraft Classic. Πρόκειται για το πρωτότυπο game, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους παίχτες να χτίσουν με μόλις 32 διαφορετικά blocks. Να σημειωθεί ότι στο Minecraft Classic συναντάμε το αρχικό user interface του παιχνιδιού, καθώς και όλα τα πρωτότυπα bugs.

Το Minecraft Classic είναι εξαιρετικά προσβάσιμο, καθώς μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα να παίζετε χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσετε το παιχνίδι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξετε τον web browser σας.

Αν αποφασίσετε να του δώσετε μια ευκαιρία, καλό θα είναι να έχετε στο νου σας ότι αυτό είναι το Minecraft που κυκλοφόρησε στις 17 Μαίου του 2009 ο Σουηδός developer Markus "Notch" Persson. Οι μηχανισμοί του crafting απουσιάζουν, καθώς εισήχθησαν το 2010. Παράλληλα απουσιάζουν αρκετά ακόμη features, όπως τα dungeons. Με άλλα λόγια πρόκειται για την πιο αγνή και πιο απλή εκδοχή του Minecraft.

About Pantelis Daskalelos