*

H σειρά Grid επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με συμμετοχή του Fernando Alonso

Η Codemasters ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του τετάρτου κεφαλαίου της σειράς, στο οποίο θα συμμετέχει ο θρύλος της Formula One.

Η Codemasters ανακοίνωσε χθες ότι το GRID, ένα από τα πιο αγαπημένα Racing franchises, θα κάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του τον προσεχή Σεπτέμβριο.

To τέταρτο κεφάλαιο της σειράς (είχαν προηγηθεί τα Race Driver: Grid, Grid 2 και Grid Autosport), η οποία πρακτικά συνεχίζει την κληρονομιά της σειράς TOCA, θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 για PC (DVD και ψηφιακή διάθεση μέσω Steam), PS4 και Xbox One. To GRID θα λαμβάνει χώρα σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους και θα περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο διάσημα circuits αγώνων. Θα υπάρχουν διάφορες κατηγορίες αμαξιών, όπως GT, Touring, Stock, Muscle και Super-Modified, καθώς και αρκετές κατηγορίες αγώνων, όπως Circuit, Street Racing, Ovals, Hot Laps, Point-to-Point και World Time Attack.

To GRID ακροβατεί στα όρια του “simcade” και ως εκ τούτου θα ικανοποιήσει τόσο τους casual gamers που αρέσκονται στα arcade Racing, όσο και τους βετεράνους των Racing Simulators. Οι παίκτες θα ανταμείβονται για την πρόοδό τους με liveries, player cards, συνοδηγούς, achievements και driving accolades. H A.I αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και θα ωθήσει τους παίκτες στα άκρα στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν το βαρύτιμο GRID World Series Championship. Στο GRID θα δούμε και ένα ρεαλιστικό damage model, οπότε αν προκαλέσετε ζημιά στο όχημά σας θα υπάρχουν και οι ανάλογες επιπτώσεις στις επιδόσεις του, ενώ θα είναι και πιο “δύστροπο” στον χειρισμό του. Επιπροσθέτως, αν έχετε αρκετές “επαφές” με κάποιον από τους αντίπαλους οδηγούς, τότε αυτός θα εξελιχθεί στη νέμεσή σας και θα προσπαθεί συνεχώς να σας εκδικηθεί κατά την διάρκεια ενός αγώνα.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η Codemasters συνεργάστηκε με τον Fernando Alonso, πρωταθλητή της Formula One τις σεζόν 2005 και 2006, στην ανάπτυξη του GRID. O Alonso πέρα από τον συμβουλευτικό ρόλο που είχε στην ανάπτυξη του GRID, συμμετέχει και in-game με την ομάδα του “FA Racing”. Σε ένα μάλιστα event καλείστε να τον αντιμετωπίσετε και να δείξετε την αξία σας. Στο event αυτό ο Fernando Alonso οδηγεί την θρυλική Renault R26, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Ο Fernado Alonso προέβη στις εξής δηλώσεις σχετικά με την συμμετοχή του στο GRID: “Έχοντας οδηγήσει σε F1, Endurance και Stock Racing αγώνες, το GRID είναι το ιδανικό game για μένα και είμαι πανευτυχής που η Codemasters αποφάσισε να προσθέσει τόσο εμένα, όσο και την ομάδα μου μέσα στο παιχνίδι.”

Βασικά Χαρακτηριστικά

  • Τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της ιστορίας – Οδηγήστε τα πιο σπουδαία αυτοκίνητα, τωρινά και κλασσικά, μιας μεγάλης ποικιλίας κατηγοριών. Σύγχρονα θαύματα όπως η Porsche 911 RSR και η Ferrari 488 GTE στην κατηγορία GR, μέχρι κλασσικά που περιλαμβάνουν την Ford GT40 και την Pontiac Firebird Modified, είναι όλα διαθέσιμα για να τα φτάσετε στα όρια τους.
  • Κατηγορίες αυτοκινήτων – Touring, Stock, Tuner, GT, Formula J, Prototype, Group 7 Special
  • 12 Απίστευτες τοποθεσίες – Οδηγήστε σε έντονες αγώνες σε εμβληματικούς δρόμους πόλεων, παγκοσμίως αναγνωρισμένες πίστες και υπέροχες διαδρομές, που περιλαμβάνουν την Αβάνα, την Σαγκάη, το Brands Hatch, την Indianapolis και πολλά άλλα, με πολλαπλές διαδρομές σε κάθε τοποθεσία, διαφορετικές ώρες διεξαγωγής του αγώνα και καιρικές συνθήκες
  • Δημιουργήστε την ιστορία σας, καθορίστε την κληρονομιά σας – Επιλέξτε ανάμεσα σε 6 παρακλάδια καριέρας που οδηγούν εξίσου στο GRID World Series, αλλά και σε πρόσθετα Showdown events
  • Fernando Alonso Challenge – Ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς της σύγχρονης εποχής στην F1, ο Fernando Alonso, συμμετέχει στο GRID ως Σύμβουλος Αγώνων και η Renault R26 που οδηγεί υπάρχει στο παιχνίδι. Ολοκληρώστε τις δοκιμασίες του και κερδίστε το δικαίωμα να αγωνιστείτε εναντίον του.
  • 6 Συναρπαστικοί τύποι αγώνων – Δοκιμαστείτε στα διάφορα modes του παιχνιδιού, αλλά και στο πρόγραμμα δημιουργίας πρωταθλημάτων / αγώνων: Racing (παραδοσιακό race mode με κατάταξη και καρό σημαία), Oval Racing (εν κινήσει έναρξη, με προκαθορισμένο αριθμό γύρων), Time Trial (με ένα αυτοκίνητο ενάντια στον χρόνο), Time Attack (πολλά αυτοκίνητα, με εκκίνηση από αδράνεια, ενάντια στον χρόνο), Skirmish (test drive αυτοκινήτων, ή απλή διασκέδαση καθώς ο παίκτης περιμένει τις multiplayer αναμετρήσεις), Hot Lap (ο παίκτης βελτιώνει τη θέση εκκίνησης σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο)
  • Racecraft – Ένα πρωτοποριακό σύστημα βαθμολόγησης που ανταμείβει τους παίκτες για την τεχνική, την επιδεξιότητα και τη γενναιότητα στον αγώνα. Οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν πόντους από τους συνοδηγούς, τους αντίπαλους και τη νέμεση τους, για να βελτιώσουν το σκορ τους τόσο offline όσο και online
  • Damage system με σημασία – Οι ζημιές στο GRID, οι οποίες επηρεάζουν τόσο τους παίκτες όσο και τα αυτοκίνητα της τεχνητής νοημοσύνης, στηρίζονται στο κορυφαίο σύστημα που ανέπτυξε η Codemasters για να αλλάζει οπτικά και μηχανολογικά το αυτοκίνητο. Οι ζημιές θα επηρεάζουν την εικόνα και τον χειρισμό, με ενδεχόμενες μόνιμες καταστροφές.
  • Πρόοδος του παίκτη – Κερδίστε εμπειρία στους αγώνες και στο Racecraft για να ανεβείτε επίπεδο και να κερδίσετε ανταμοιβές. Οι παίκτες αμείβονται με Prestige, Player Cards, νέους συνοδηγούς και achievements.
  • Γίνετε ανταγωνιστικοί online – Αγωνιστείτε στο Quick Match ή χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα δημιουργίας online πρωταθλημάτων και ανεβάστε τους αγώνες επίπεδο, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά με τους φίλους σας.

Η Codemasters ανακοίνωσε και την Deluxe Edition του παιχνιδιού, που περιλαμβάνει:

  • Το παιχνίδι
  • Season 1
  • Season 2 + Season 3 + + Grid Edition Aston Martin Vantage GT4
  • Grid Edition Pontiac Firebird Modified
  • Grid Edition Chevrolet Corvette C7.R
  • Grid Edition Mitsubishi Lancer Evolution VI Time Attack
  • Grid Edition Renault R26
  • Player Cards
  • Player Banners
  • Unique Liveries
  • VIP Status

Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από δελτίο τύπου της Enarxis Dynamic Media.

About Pantelis Daskalelos