*

H Google θα δίνει ένα δωρεάν game κάθε μήνα στους συνδρομητές του Stadia Pro

“To Stadia Pro θα μοιάζει με τις υπηρεσίες Xbox Live Gold και PlayStation Plus”, σύμφωνα με τον Andrey Doronichev, product director του Stadia.

To Google Stadia δεν θα είναι μια υπηρεσία στα πρότυπα του Netflix, ωστόσο η Google θα δίνει δωρεάν games στους συνδρομητές του Stadia Pro. Θυμίζουμε ότι το κόστος της μηνιαίας συνδρομής του Stadia Pro ανέρχεται στα 9.99 δολάρια.

“To Stadia Pro θα μοιάζει με τις υπηρεσίες Xbox Live Gold και PlayStation Plus”, σύμφωνα με τον Andrey Doronichev, product director του Stadia, ο οποίος απάντησε απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις στο Reddit σχετικά με την επερχόμενη υπηρεσία, η οποία αναμένεται να λανσαριστεί το Νοέμβριο.

“Οι Pro συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση σε 4K/HDR streaming, 5.1 ήχο, αποκλειστικές εκπτώσεις, καθώς και σε κάποια δωρεάν games. Κατά προσέγγιση θα δίνεται δωρεάν ένα game κάθε μήνα, “ πρόσθεσε.

Ο πρώτος τίτλος που θα δοθεί δωρεάν θα είναι το Destiny 2 της Bungie. Σταδιακά θα μπορείτε να προσθέσετε και άλλα δωρεάν games στον Stadia Pro λογαριασμό σας, τα οποία θα παραμένουν στην κατοχή σας όσο είστε συνδρομητής της υπηρεσίας. Στην περίπτωση που ακυρώσετε την συνδρομή σας, αλλά αποφασίσετε να την ανανεώσετε στο μέλλον, θα συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση στα games που αποκτήσατε δωρεάν. To ίδιο ακριβώς ισχύει και στις συνδρομές PlayStation Plus και Xbox Live Gold (τα δωρεάν games του Xbox 360 παραμένουν στην κατοχή σας ακόμη και αν ακυρώσετε τη συνδρομή σας).

Η βασική δωρεάν έκδοση του Stadia (Stadia Base) που θα επιτρέπει streaming στα 1080p δεν θα σας δίνει πρόσβαση σε δωρεάν games. Οπότε θα χρειαστεί να πληρώσετε για να εμπλουτίσετε την gaming βιβλιοθήκη σας. Οι τιμές διάθεσης των παιχνιδιών θα είναι ανάλογες με αυτές που συναντάμε στις υπόλοιπες πλατφόρμες ψηφιακής διανομής.

Google Stadia at GDC 2019 (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

(Πηγή φωτογραφίας: Justin Sullivan/Getty Images)

O Doronichev ερωτήθηκε επίσης για το τι θα συμβεί στην περίπτωση που το Stadia αποτύχει να προσεγγίσει το καταναλωτικό κοινό και αναγκαστεί να... κατεβάσει ρολά. Θα έχουν οι συνδρομητές πρόσβαση στα games, τα οποία αγόρασαν;

Η απάντηση του Doronichev είναι ότι η Google είναι αφοσιωμένη στο Stadia και θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να το οδηγήσει σε επιτυχία, στην χειρότερη πάντως των περιπτώσεων οι παίκτες θα έχουν την δυνατότητα να κατεβάσουν τα saves των παιχνιδιών που αγόρασαν.

Αν και η υπηρεσία Stadia Pro θα κοστίζει $9.99 μηνιαίως, θα λανσαριστεί τον Νοέμβριο με την μορφή ενός πακέτου που θα κοστίζει $129, το οποίο σας δίνει δωρεάν πρόσβαση στο Stadia Pro για τρεις μήνες, ένα custom χειριστήριο και αρκετά ακόμη καλούδια, όπως ένα Chromecast Ultra Dongle και ένα buddy pass για να το χαρίσετε σε έναν φίλο σας. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να κάνετε pre-order.

Στο λανσάρισμά του, το Stadia θα επιτρέπει να κάνετε stream games σε laptops μέσω του Chrome browser, σε τηλεοράσεις εξοπλισμένες με το 4K Chromecast Ultra dongle και στα Pixel 3 smartphones. O στόχος ωστόσο της Google είναι να κάνει συμβατή την υπηρεσία σε όλες τις Android και iOS συσκευές. Μια ακόμη προτεραιότητα της εταιρείας είναι το cross-play με τις υπόλοιπες πλατφόρμες.

Υπάρχει αρκετός κόσμος που είναι διστακτικός απέναντι στο cloud-based gaming, αλλά σύμφωνα με τον Doronichev η τεχνολογία αυτή παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών κονσολών. “Το σημαντικό πλεονέκτημα του Stadia και του cloud gaming γενικότερα είναι ότι θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε νέα features με βάση το feedback σας, ωστόσο εσείς δεν θα χρειάζεται να κατεβάζετε updates ή να αναβαθμίζετε το hardware σας!” δήλωσε. Στον αντίποδα, το Stadia απαιτεί τουλάχιστον μια 10Mbps σύνδεση για να παίξετε games σε ανάλυση 720p και μια 35Mbps σύνδεση για να παίξετε σε 4K.

About Pantelis Daskalelos