*

Φήμη: Η Tencent θέλει να δημιουργήσει παιχνίδια με χαρακτήρες της Nintendo

Η εταιρεία θέλει να επεκταθεί εκτός Κίνας και ένας από τους στόχους είναι οι παίκτες κονσολών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η Tencent, o Κινέζικος κολοσσός πίσω από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης QQ και WeChat και μεγάλος παίκτης στην αγορά των video games, φημολογείται πως ελπίζει στην δημιουργία παιχνιδιών για κονσόλες με ήρωες της Nintendo.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ένας υπάλληλος της Tencent που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος είπε πως η εταιρεία "θέλει να επεκταθεί εκτός Κίνας και ένας από τους στόχους είναι οι παίκτες κονσολών σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε παιχνίδια κονσολών με χαρακτήρες της Nintendo και να μάθουμε τα ουσιώδη της δημιουργίας παιχνιδιών για κονσόλες από τους μηχανικούς της Nintendo."

Οι Nintendo και Tencent ήδη έχουν δημιουργήσει μία σχέση. Τον Απρίλιο, οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν, επιτρέποντας στην Tencent να βοηθήσει την Nintendo με την πώληση των κονσολών Switch στη Κίνα. Ως αντάλλαγμα, η Tencent είναι πιθανό να είδε μια ευκαιρία για πιθανή μεταφορά των mobile παιχνιδιών της, στο Switch, για πιο ευρεία διανομή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη είναι προφανής αγορές για την Tencent από την στιγμή που η Κίνα μειώνει τον χρόνο που μπορούν οι χρήστες να παίζουν παιχνίδια, ιδιαίτερα όσοι είναι κάτω των 18. Η εταιρεία έχει επίσης μετοχές από Αμερικάνικες εταιρείες παιχνιδιών όπως την δημιουργό του Fortnite, Epic Games, και την Activision Blizzard (μαμά εταιρεία της Activision, δημιουργό του Call of Duty).

Ωστόσο, η Tencent έχει δυσκολίες στο να επιτύχει στην Αμερική. Το παιχνίδι Honor of Kings της εταιρείας, το οποίο έχει εκατομμύρια παίκτες στην Κίνα, μετονομάστηκε Arena of Valor στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά κυκλοφόρησε με ολίγες φανφάρες. Η Tencent μαθαίνει από τη Nintendo πως να διεισδύσει στην αγορά των ΗΠΑ και αυτό ίσως αποδειχτεί σημαντικό εργαλείο για να προχωρήσει το σχέδιο.

Η Journal συνεχίζει αναφέροντας πως οι αναλυτές προβλέπουν πως οι Κινέζοι χρήστες smartphones θα ενδιαφερόντουσαν για παιχνίδια της Tencent που θα περιέχουν χαρακτήρες της Nintendo, αλλά προφανώς η εταιρεία δεν εστιάζει εκεί. Σύμφωνα με τον εργαζόμενο της Tencent, η εταιρεία είναι ικανοποιημένη από την ηγετική θέση που έχει στην Κίνα, και τονίζει πως τα "Παιχνίδια της Nintendo δεν είναι κατασκευασμένα για να κάνουν το κοινό να πληρώνει πολλά χρήματα."

About Mike Viliotis