*

Hearthstone: Descent of Dragons - Crafting Guide

Αυτές είναι οι 10 κάρτες που θα πρέπει να κάνετε craft στο νέο expansion του Hearthstone.

To Descent of Dragon, το νεότερο expansion του Hearthstone, κυκλοφορεί από τις 10 Δεκεμβρίου και έχει ήδη καταφέρει να φέρει τα πάνω κάτω στο ανταγωνιστικό τοπίο του δημοφιλούς card game. Στις πρώτες εβδομάδες διάθεσης του expansion, ο Shaman ήταν πανίσχυρος, ωστόσο μετά τα πρόσφατα nerfs η δύναμη, καθώς και η δημοτικότητα των Galakrond decks (με quest ή χωρίς) έπεσε αισθητά. Για να πούμε την αλήθεια, το Descent of Dragons είναι γενικώς ένα expansion που χαρακτηρίζεται από το υψηλό power level των καρτών του, οπότε αναπόφευκτα επηρέασε σημαντικά το meta.

Έχοντας αφιερώσει ήδη δεκάδες ώρες στο νέο expansion και έχοντας δοκιμάσει αρκετά decks έχουμε σχηματίσει μια ξεκάθαρη άποψη για το ποιες είναι οι καλύτερες κάρτες του. Στον οδηγό αυτό θα σας προτείνουμε τις κάρτες που θα πρέπει να κάνετε crafting κατά προτεραιότητα, ώστε να μην ξοδέψετε άσκοπα το πολύτιμο arcane dust σας.

1) Kronx Dragonhoof

Είναι γεγονός ότι αν παίζετε Warrior, Rogue, Priest, Shaman ή Warlock, κάποιο δηλαδή από τα classes το οποίο έχει πρόσβαση στον Galakrond, αξίζει να στήσετε το deck σας γύρω από αυτόν, αξιοποιώντας παράλληλα τον Invoke μηχανισμό. Ο Kronx Dragonhoof σας δίνει περισσότερες πιθανότητες για να τραβήξετε τον Galakrond παρέχοντας παράλληλα ένα 6/6 “κορμί” στον έκτο γύρο. Στην περίπτωση που έχετε ήδη παίξει τον Galakrond, ο Kronx Dragonhoof σας δίνει πρόσβαση σε ένα πανίσχυρο Devastation, ένα spell που κοστίζει 0 mana και που μπορεί να γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να καθαρίσετε το board προκαλώντας 5 damage σε όλα τα minions πλην του Kronx Dragonhoof ή να κάνετε summon ένα 8/8 minion.

2) Dragonqueen Alexstrasza

To Saviors of Uldum expansion αναβίωσε τα highlander decks με κάρτες, όπως τον Zephrys the Great και τον Dinotamer Brann. Στο Descent of Dragons, τα highlander decks παραμένουν πολύ ισχυρά ιδίως αν παίζετε Hunter, Mage ή Rogue. H Dragonqueen Alexstrasza, παρά το πρόσφατο nerf που ουσιαστικά εξαλείφει την πιθανότητα να την τραβήξετε και να την παίξετε με μηδενικό mana cost, παραμένει μια no-brainer επιλογή για τα highlander decks σας. Συνήθως ένα από τα δύο minions που θα τραβήξετε θα σας βοηθήσει να βγείτε από μια δύσκολη θέση ή να ισχυροποιήσετε το board σας. Το δεύτερο πλεονέκτημα της Dragonqueen Alexstrasza είναι ότι είναι Dragon και ως εκ τούτου έχει synergy με αρκετές από τις νέες κάρτες του expansion, όπως το Breath of Dreams, το Arcane Breath και το Breath of the Infinite.

3) Frizz Kindleroost

Εάν θέλετε να παίξετε ένα dedicated Dragon deck, τότε θα χρειαστείτε οπωσδήποτε τη συγκεκριμένη κάρτα. Cost-wise έχουμε ένα 5/4 κορμί που πέφτει στον τέταρτο γύρο ή στον τρίτο με coin και μειώνει κατά δύο το mana cost, των υπόλοιπων Dragons που έχετε στο deck σας. Το effect είναι παραπλήσιο με αυτό που είχαμε δει στον Dragon Consort του Paladin πριν από μερικά χρόνια, μόνο που είναι ακόμη καλύτερο!

4) Flyk Skyshiv

Τα Rogue decks την δεδομένη χρονική στιγμή ανήκουν στο 1ο tier και ένας από τους λόγους στους οποίους οφείλεται η επιτυχία τους είναι η συγκεκριμένη κάρτα. Στα έξι mana έχουμε ένα ξερό kill σε ένα οποιοδήποτε minion που υπάρχει στο board, καθώς και στις κόπιες του, όπου κι αν αυτές βρίσκονται και ένα αξιοπρεπές 4/4 minion. Τι παραπάνω μπορείτε να ζητήσετε;

5) Veranus

Ο Hunter αποτελεί μια σταθερή αξία εδώ και ένα περίπου χρόνου, ενώ το Highlander Hunter είναι ένα από τα πιο solid decks στα δύο τελευταία expansions και αποτελεί την προσωπική επιλογή του γράφοντα. Την δεδομένη χρονική στιγμή, το συγκεκριμένο class σας παρέχει τεράστια ευελιξία, αφού μπορείτε να φτιάξετε αρκετά decks για να αναρριχηθείτε τουλάχιστον μέχρι το Rank 5 χωρίς πολύ κόπο. Λόγου χάρη, έχουμε το Highlander Ηunter σε διάφορες παραλλαγές, με Beasts, Mechs, Secrets ή Dragons, το Quest Hunter που είναι πολύ πιο ισχυρό στην πράξη απ' ότι στην θεωρία, καθώς και κάποια Face Hunter builds. O Veranus είναι ένας Dragon που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα Hunter builds και να σας βοηθήσει να περάσετε damage στον αντίπαλό σας ή να κάνετε clear το board με spells, όπως το Unleash the Hounds.

6) Malygos, Aspect of Magic

H πλειοψηφία των Mage decks χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή Dragons και τον Malygos, Aspect of Magic. Στα πέντε mana παίρνετε ένα 2/8 κορμί και κάνετε Discover ένα upgraded spell. Πώς σας φαίνεται μια Fireball που κάνει 8 damage αντί για 6 ή ένα Flamestrike που κάνει 8 damage στα αντίπαλα minions; H ευελιξία που προσφέρει το συγκεκριμένο minion είναι τρομακτική, καθώς μπορείτε να βρείτε μια λύση για να καθαρίσετε το board ή στην χειρότερη να το παγώσετε, να τραβήξετε κάρτες ή να βρείτε το damage που χρειάζεται για να αποτελειώσετε τον αντίπαλό σας.

7) Scion of Ruin

To συγκεκριμένο minion έχει rush, είναι Dragon άρα έχει synergy με τις νέες κάρτες του expansion, αλλά και synergy με τον μηχανισμό Invoke. Από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του expansion το συναντάμε στην πλειοψηφία των Warrior decks και παρά το πρόσφατο nerf του παραμένει πανίσχυρο.

8) Valdris Felgorge

H συγκεκριμένη κάρτα είναι ταμάμ εάν παίζετε Handlock Warlock, καθώς σας επιτρέπει να τραβήξετε 4 κάρτες και παράλληλα να αυξήσετε τον αριθμό του maximum hand size σας από το 8 στο 12. Τα διάφορα Handlock builds που παίζονται αυτή τη στιγμή είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή και με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο archetype έχει καταφέρει να επιζήσει από την εποχή της βασικής έκδοσης του Hearthstone μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι θα συνεχίσει να είναι επίκαιρο και στα επόμενα expansions.

9) Toxic Reinforcements

Εάν θέλετε να ανεβείτε γρήγορα rank και ψάχνετε για ένα φθηνό και αξιόπιστο deck, τότε σας προτείνουμε τη λύση του Face Hunter. To Toxic Reinforcements αποτελεί την ραχοκοκκαλιά του συγκεκριμένου deck, αλλά και την μόνη epic κάρτα που θα χρειαστείτε. Τρία Leper Gnomes στον τέταρτο γύρο και έξι damage από το πουθενά, χωρίς πιθανή απάντηση πλην του Mass Dispel του Priest, είναι συνήθως αρκετά για να λυγίσουν τον αντίπαλο σας. Απλά φροντίστε να βάλετε Tracking στο deck σας, ώστε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες σας για να παίξετε την συγκεκριμένη κάρτα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

10) Ancharrr

Αν και ήμασταν διχασμένοι για το αν έπρεπε ή όχι να συμπεριλάβουμε τη συγκεκριμένη κάρτα στη λίστα μας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι τόσο ισχυρή που θα ήταν έγκλημα αν την αγνοούσαμε. Το μοναδικό της μειονέκτημα είναι ότι περιορίζει κάπως το deck σας, καθώς θα πρέπει να βασιστείτε σε Pirate minions. Από εκεί και πέρα, όμως σας εξασφαλίζει ότι για δύο τουλάχιστον γύρους θα έχετε μια κάρτα για να παίξετε, ενώ το synergy της με τον Hoard Pillager είναι απλά τρομακτικό!

Πέρα από τις παραπάνω κάρτες, υπάρχουν ορισμένες ακόμη που αξίζουν την προσοχή σας, όπως ο Necrium Apothecary, ο Fate Weaver και ο Lighforged Crusader. Στην πρώτη περίπτωση, θεωρούμε ότι μετά το nerf η δύναμη της κάρτας έχει πέσει σημαντικά, ενώ στις υπόλοιπες δύο δεν έχουμε ακόμη πειστεί για την δυναμικότητα του Galakrond Priest και του Pure Paladin. Περιμένουμε φυσικά να ακούσουμε τα σχόλια σας και τις απόψεις σας επί του θέματος.

About Pantelis Daskalelos