*

Το video game Super Mario Bros. πωλήθηκε για 114K$

Το σφραγισμένο NES παιχνίδι του 1985 ήταν ένα από τα λίγα αντίγραφα που συσκευάστηκαν με χαρτόνι κάτω από πλαστικό περιτύλιγμα, καθιστώντας το σπάνιο και ιδιαίτερα περιζήτητο.

(Photo by Angga Ranggana Putra on Unsplash)

Εάν έχετε φυλάξει κάπου σε ένα κουτί παλιά βιντεοπαιχνίδια, αξίζει να ελέγξετε τι έχετε αποθηκεύσει. Ένα αντίγραφο του Super Mario Bros. για το NES έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, πιάνοντας τα 114.000$ σε δημοπρασία.

Όπως αναφέρει η Heritage Auctions, μια εκδήλωση Comic & Comic Art που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου, έκανε μια σειρά από δημοπρασίες βιντεοπαιχνιδιών, μερικές από τα οποία ήταν εξαιρετικά σπάνια. Ένα από τα παιχνίδια ήταν ένα αντίγραφο του Super Mario Bros. για το NES, το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά το 1985. Εκτός από το ότι ήταν σφραγισμένο, αυτό που έκανε το αντίγραφο τόσο σπάνιο και περιζήτητο, ήταν το περιτύλιγμα από χαρτόνι.

Η χρήση πλαστικού κατέστησε άχρηστο το περιτύλιγμα από χαρτόνι, και η Nintendo χρειάστηκε να κάνει μερικές παραλλαγές στο σχεδιασμό του κουτιού για να το αφαιρέσει. Αυτή είναι μία από τις παραλλαγές, η οποία κράτησε μόνο για λίγους μήνες και ως εκ τούτου αυξάνει τη σπανιότητα και την αξία του αντίγραφου. Αν λάβουμε υπόψιν μας και την άριστη κατάσταση του παιχνιδιού, κερδίζει βαθμολογία 9,4 A +, για αυτό και ο συλλέκτης ήταν πρόθυμος να πληρώσει το ποσό των 114.000$ για να το αποκτήσει. Σύμφωνα με την Heritage Auctions, είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί για βιντεοπαιχνίδι.

Αν και τίποτα δεν πλησίασε την τιμή του Super Mario Bros. εκείνη την ημέρα, άλλες παρτίδες στη δημοπρασία τα πήγαν επίσης καλά. Ένα πρωτότυπο της κονσόλας Sega Pluto-02 με ενσωματωμένο NetLink Internet Modem και σκληρό δίσκο, καθιστώντας την μία από τις πρώτες κονσόλες που έχουν υποστήριξη διαδικτύου απευθείας από το κουτί "σύμφωνα με τη Sega Retro, έπιασε τα 84.000$. Ένα αντίγραφο του Mike Tyson's Punch-Out !! πουλήθηκε για 50,400$ και το πρώτο σφραγισμένο αντίγραφο του Super Mario Bros. 3 για 38.400$.