*

Η Sony επενδύει 250 εκατομμύρια δολάρια στην Unreal Engine και την Epic Games

Το μερίδιο της Sony αντιστοιχεί στο 1,4 τοις εκατό των μετοχών της εταιρείας.

(Image: Epic Games)

Αυτή την εβδομάδα, η Sony πραγματοποίησε μια επένδυση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια εταιρεία που θα παίξει βασικό ρόλο στην επιτυχία του PlayStation 5. Αυτή η εταιρεία είναι Epic Games, γνωστή για την Unreal Engine και προγραμματίστρια εταιρία του Fortnite.

Τον Μάιο, η Epic κυκλοφόρησε ένα demo όπου παρουσίαζε τι μπορούσαν να επιτύχουν οι κονσόλες επόμενης γενιάς χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 5. Η εκτέλεση του demo έγινε στο PlayStation 5, από το οποίο ο CEO της Epic, Tim Sweeney έχει εντυπωσιαστεί. Φαίνεται ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία και η Sony αποφάσισε να έχει ένα μικρό μερίδιο στην εταιρεία του Sweeney.

Μιλώντας για την επένδυση, ο Kenichiro Yoshida, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, δήλωσε: "Η ισχυρή τεχνολογία της Epic σε τομείς όπως τα γραφικά, την τοποθετεί στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης παιχνιδιών με την Unreal Engine και άλλες καινοτομίες, έχοντας ως τρανταχτό παράδειγμα το Fortnite. Μέσω της επένδυσής μας, θα διερευνήσουμε ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία με την Epic για να δώσουμε ότι καλύτερο στους καταναλωτές και τη βιομηχανία γενικά, όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και σε όλο το φάσμα ψηφιακής ψυχαγωγίας".

Όλο και περισσότερο, οι προγραμματιστές βασίζονται σε υπάρχουσες game engines για να ενισχύσουν τα παιχνίδια τους, και η Unreal Engine είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές παράλληλα με την Unity. Η στενή σχέση της Sony με την Epic, της διασφαλίζει όχι μόνο την ισχυρή υποστήριξη της Unreal Engine για τις κονσόλες της, αλλά οποιαδήποτε επιτυχία θα έχει η Epic στο μέλλον θα ωφελήσει άμεσα τη Sony.

Αν και 250 εκατομμύρια δολάρια είναι πολλά χρήματα, το μερίδιο που ανέλαβε η Sony στην Epic είναι πολύ μικρό. Αντιστοιχεί στο 1,4%, σύμφωνα με τον Ανώτερο Αναλυτή της Niko Partners, Daniel Ahmad. Παρόλα αυτά δείχνει πόσο σημαντικό είναι για τη Sony η ύπαρξη ενός ισχυρού game engine συνεργάτη για την επιτυχία του hardware της. Και με βάση αυτό που έδειξε η επίδειξη της Unreal Engine 5, είμαστε έτοιμοι για μερικούς φανταστικούς τίτλους επόμενης γενιάς. Ένα πράγμα που μπορούμε επίσης να προβλέψουμε τώρα, είναι ότι το Fortnite θα κυκλοφορήσει στο PS5.