*

Μπορεί να άργησαν λίγο αλλά οι RTX 2060 θα είναι σύντομα διαθέσιμες

Με μόλις 350 δολάρια και αρκετά χαρακτηριστικά από τα πιο ακριβά 'ξαδερφάκια' της, η RTX 2060 ίσως αποτελέσει δελεαστική επιλογή για αρκετούς.

Οι νέες RTX 2060 που αποκαλύφθηκαν εχθές στην CES, αποτελούν την νέα προσθήκη στην σειρά της Nvidia, και θα είναι διαθέσιμες για το κοινό στις 15 Ιανουαρίου έναντι 350 δολαρίων, που είναι μια αρκετά ελκυστική τιμή. Η νέα αυτή κάρτα θα είναι βασισμένη στην Turing αρχιτεκτονική η οποία θα επιτρέπει Real Time Ray Tracing και Deep Level SuperSampling σε παιχνίδια και άλλες υποστηριζόμενες εφαρμογές.

Φυσικά για να φτάσει η τιμή στα 350 δολάρια, που παρεμπιπτόντως ήταν και η αρχική τιμή της GTX 1070, η Nvidia έκανε κάποιους συμβιβασμούς όπως για παράδειγμα να κρατήσει τη VRAM στα 6GB, που ίσως δεν είναι και πολύ σοφή απόφαση καθώς πλέον η αγορά κινείται προς μεγαλύτερες αναλύσεις. Όσον αφορά την ray tracing απόδοση η 2060 θα αποδίδει περίπου 5 gigarays per second σε σύγκριση με τα 6 και 10, της 2070 και 2080Ti αντίστοιχα.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επίσης και η ανακοίνωση για τις mobile εκδόσεις των καρτών που θα βρεθούν σε πάνω απο 40 μοντέλα σύμφωνα με την Nvidia, με τα 17 από αυτά να υποστηρίζουν την πιο αποδοτική Max-Q έκδοση, αν και δεν είχαμε λεπτομέρειες για τις διαφορές μεταξύ τους.

Η πιο απρόβλεπτη ίσως ανακοίνωση είναι η επέκταση του G-Sync specification - το οποίο είναι μια τεχνολογία που συγχρονίζει τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης με τον αριθμό των καρέ που αποδίδει η κάρτα μειώνοντας έτσι το tearing, το stuttering και άλλα ενοχλητικά artifacts κατά την διάρκεια του gaming- που μέχρι πρότινος θα έπρεπε να εγκριθεί από την Nvidia προτού μπει σε παραγωγή. Τώρα η Nvidia θα πιστοποιεί και τα ήδη υπάρχοντα monitor. Μέχρι στιγμής έχει ελέγξει πάνω από 400 και έχει πιστοποιήσει 12 από αυτά.

About Κώστας Δεσίπρης