*

H νέα 7nm Radeon GPU της AMD θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο

Η διευθύνων σύμβουλος της AMD αποκάλυψε τη νέα 7nm κάρτα γραφικών της εταιρείας στο CES. H Radeon VII υπόσχεται υψηλότερες επιδόσεις, κυρίως στο 4K gaming, και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

H νέα 7nm Radeon GPU της AMD θα κυκλοφορήσει στις 7 Φεβρουαρίου και θα κοστίζει 699$, όπως ανακοίνωσε η Lisa Su, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, την Τετάρτη στα πλαίσια του CES.

H εν λόγω κάρτα γραφικών είναι σχεδιασμένη για να σας επιτρέπει να τρέξετε τα πιο σύγχρονα games σε 4K ανάλυση με υψηλά frame rates.H Radeon VII είναι η πρώτη gaming GPU που κατασκευάστηκε σε λιθογραφία 7nm, αυτό επιτρέπει στην AMD να συμπυκνώσει ακόμη περισσότερο τους ημιαγωγούς στους επεξεργαστές της κάρτας, αυξάνοντας την απόδοσή της και μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Lisa Su, η Radeon VII προσφέρει έως και 25% υψηλότερες επιδόσεις σε σύγκριση με παλαιότερες GPU που έχουν ανάλογη κατανάλωση ενέργειας. Η επερχόμενη κάρτα γραφικών διαθέτει 16GB VRAM, 60 computer units χρονισμένες στα 1.8Ghz και 1TB/s memory bandwidth.

Η AMD έκανε και μια μικρή επίδειξη των δυνατοτήτων της κάρτας, τρέχοντας στη σκηνή του Las Vegas το Devil May Cry 5 της Capcom σε 4Κ ανάλυση. Το game έτρεχε στα 90-115 fps. H AMD έδειξε επίσης μερικά benchmarks, βάση των οποίων η Radeon VII έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις, από τον άμεσο ανταγωνιστή της, την RTX 2080 της Nvidia.

H τεχνολογία 7nm θα έρθει σύντομα και στους επεξεργαστές Ryzen τρίτης γενιάς προσφέροντας ανάλογες επιδόσεις με τους τελευταίους Intel Core με 30% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Η CEO της AMD δεν ανακοίνωσε πότε η τεχνολογία 7nm θα φτάσει και στους laptop CPUs. Όπως είναι αναμενόμενο, η AMD αυξάνει πλέον την πίεση της προς τις Intel και Nvidia, οι οποίες ακόμη χρησιμοποιούν τεχνολογία 10nm.

About Pantelis Daskalelos