*

Η νέα GTX 1660 της Nvidia αποτελεί μια πολύ δελεαστική προσφορά για 1080p gaming

Ένας δυνατός ανταγωνιστής στην mid-range αγορά ήρθε να ταράξει τα νερά

Η Nvidia ανακοίνωσε σήμερα την νέα σειρά καρτών GTX 1660, που αποτελούν μια αρκετά δελεαστική πρόταση σε όσους κοιτούν να αναβαθμίσουν τα συστήματα τους σύντομα, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν τετραψήφια ποσά για τα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας.

Αυτό το μοντέλο ξεκινάει από τα 219 δολάρια, οπότε αναμένουμε αντίστοιχες τιμές στην ελληνική αγορά.

Η GTX 1660 βρίσκεται ελαφρώς χαμηλότερα από την 1660 Ti τόσο σε απόδοση όσο και σε τιμή και σύμφωνα με την Nvidia παρέχει 15% αυξημένες επιδόσεις από την GTX 1060 της περασμένης γενιάς, ενώ σε σύγκριση με την GTX 960 της προπερασμένης γενιάς, παρέχει απόδοση της τάξης του 130 τοις εκατό.

Η κάρτα βασίζεται στην Turing αρχιτεκτονική, όπως και η RTX 20 series, αλλά υπολείπεται τις δυνατότητες DLSS και ray tracing ενώ παράλληλα έρχεται με την ελαφρώς πιο αργή GDDR5 VRAM και λιγότερα CUDA Cores.

Αν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε σύντομα τον υπολογιστή σας, και ενδιαφέρεστε για μια mid-range κάρτα γραφικών που θα αντικαταστήσει την RX 460 η την GTX 1050, τότε σίγουρα η GTX 1660 προσφέρει μια από τις καλύτερες σχέσεις τιμής-απόδοσης που μας έχει προσφέρει η Nvidia τα τελευταία χρόνια.


ΠΗΓΉ: THE VERGE

About Κώστας Δεσίπρης