*

Τα πιο δημοφιλή μέρη του κόσμου για εργασία από το σπίτι: Τζακάρτα, Νέα Υόρκη και Λονδίνο

Μελετώντας τα tags στις αναρτήσεις του Instagram, ερευνητές κατέληξαν στις πόλεις και τις περιοχές που έχουν υιοθετήσει σε μεγαλύτερο βαθμό την τηλεργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Το social influencing στο Instagram είναι σημαντικό σε τέτοιο βαθμό που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να μετρήσουμε τη δημοτικότητα για οτιδήποτε μας ενδιαφέρει. Αυτή είναι η υπόθεση πίσω από έρευνα της Headway Capital, μιας εταιρείας χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων: Μέτρησε πόσο συχνά χρησιμοποιήθηκε το hashtag #WorkFromHome σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, χρησιμοποίησε δεδομένα γεωγραφικού εντοπισμού (geotags) στα hashtags για να ταυτοποιήσει τις τοποθεσίες, και δημιούργησε ένα χάρτη με τα μέρη όπου η εργασία από το σπίτι θεωρείται σπουδαιότερη από όλα τα υπόλοιπα (GOAT).

Το σύνολο των δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή την έρευνα ήταν 533.046 αναρτήσεις στο Instagram που έγιναν μεταξύ 20 Μαρτίου και 4 Απριλίου 2020—η χρονική περίοδος της αρχικής καραντίνας λόγω κορονοϊού στις ΗΠΑ και σε πολλά άλλα μέρη. Από αυτές τις αναρτήσεις, οι 112.865 συνοδεύονταν από ετικέτες τοποθεσίας, κάτι που χρησιμοποιήθηκε για να τους αποδοθεί η χώρα, η πόλη/περιφέρεια ή η περιοχή προέλευσης.

Είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι πρώτες τρεις πόλεις με αναφορές #WorkFromHome. Η Τζακάρτα, στην Ινδονησία είναι ο μεγάλος νικητής με 4.783 αναφορές. (Η χώρα είχε χτυπηθεί αρκετά σκληρά από τον COVID-19 νωρίτερα, και ο πρόεδρος εκεί ανακοίνωσε το Μάρτιο ότι όποιος θα μπορούσε να εργαστεί από το σπίτι θα έπρεπε να το κάνει.) Η Νέα Υόρκη ήταν δεύτερη, με 3,052. Και το Λονδίνο στην Αγγλία ήταν τρίτο με 2.289.

Η χώρα με τις περισσότερες αναφορές WFH, πάντως, ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με 41.284. Η Ινδονησία ήταν δεύτερη με 19.539, και η Ινδία ήρθε Τρίτη με 13.289.

Οι πρώτες κατά σειρά πόλεις στις ΗΠΑ, με αυτές με τις περισσότερες αναφορές να μνημονεύονται πρώτες, ήταν η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Χιούστον, η Ατλάντα, το Μαϊάμι, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ντιέγκο, το Ώστιν και το Ντάλλας. Αλλά η πρώτη σε αναφορές πολιτεία ήταν η Καλιφόρνια με 7.201, με δεύτερη τη Νέα Υόρκη με 4.181.

Η Headway ερεύνησε επίσης και ορισμένα από τα υπόλοιπα hashtags που χρησιμοποιούνται μαζί με το #WorkFromHome και ανακάλυψε ότι αρκετά από αυτά είχαν σχέση με τον COVID-19: το #stayhome είχε 78.097 αναφορές, το #socialdistancing είχε 47,275, και το #quarantine αναφέρθηκε 44,307 φορές.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη αναφορά στο Headway Capital, και να ρίξετε και μια ματιά στο ενημερωτικό γράφημα παρακάτω με συμβουλές παραγωγικότητας για εργασία από το σπίτι.