*

Η FTC στέλνει 5,6 εκατ. δολάρια σε επιστροφές χρημάτων σε πελάτες της Ring μετά το σκάνδαλο κατασκοπείας υπαλλήλων

Τα χρήματα θα πάνε σε περισσότερους από 117.000 πελάτες που αγόρασαν κάμερες Ring πριν από το 2018.

(Credit: Ring)

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) στέλνει περίπου 5,6 εκατομμύρια δολάρια σε επιστροφές χρημάτων σε ορισμένους αγοραστές καμερών Ring, μετά από μια έρευνα σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής που ολοκληρώθηκε πέρυσι. Τα χρήματα θα διανεμηθούν μέσω PayPal σε 117.000+ άτομα που είχαν λογαριασμούς Ring πριν από την 1η Φεβρουαρίου 2018.

Η FTC μήνυσε την Ring πέρυσι, ισχυριζόμενη ότι η "έλλειψη ψηφιακής ασφάλειας" στις κάμερες Ring επέτρεπε σε χάκερς και stalkers να εκμεταλλεύονται τις κάμερές της. Ο οργανισμός ισχυρίστηκε επίσης ότι κάθε υπάλληλος και εργολάβος της Ring είχε πλήρη πρόσβαση στην προβολή και λήψη όλων των δεδομένων βίντεο πελατών πριν από το 2017, δημιουργώντας προφανείς ανησυχίες για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Η FTC ισχυρίστηκε ότι ένας υπάλληλος της Ring αναζητούσε επανειλημμένα τις λέξεις "Master Bedroom" και "Master Bathroom" για να δει χιλιάδες καταγραφές 81 διαφορετικών γυναικών χρηστών της κάμερας Ring, παρακολουθώντας συχνά τις γυναίκες για περισσότερο από μία ώρα την ημέρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Ring δεν εκπαίδευσε τους υπαλλήλους της σχετικά με τον τρόπο χειρισμού των δεδομένων των χρηστών και δεν αντιλήφθηκε αυτή τη συμπεριφορά μέχρι που ένας άλλος υπάλληλος βρήκε τον κατασκοπεύοντα υπάλληλο και τον ανέφερε στη διοίκηση. Ο διευθυντής αρχικά αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς περί κατασκοπείας, αλλά τελικά τους πήρε στα σοβαρά, αφού υποτίθεται ότι συνειδητοποίησε ότι ο άνδρας υπάλληλος έβλεπε μόνο υλικό από "όμορφα κορίτσια", αναφέρει η αγωγή.

Η Ring αρνήθηκε την παραβίαση του νόμου και διαφώνησε με τους ισχυρισμούς της καταγγελίας, αλλά συμφώνησε στον διακανονισμό. Η εταιρεία, την οποία αγόρασε η Amazon το 2018, υποστήριξε προηγουμένως ότι η μήνυση της FTC "παραποιεί τις πρακτικές ασφαλείας μας" και "αγνοεί τις πολλές προστασίες που εφαρμόζουμε για τους πελάτες μας".

Η FTC έχει ήδη στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους δικαιούχους επιστροφής χρημάτων από τη διεύθυνση subscribe@subscribe.ftc.gov, αναφέρει η εφημερίδα The New York Times. Οι επιστροφές εστάλησαν την Τρίτη και οι πελάτες της Ring έχουν προθεσμία μέχρι τις 22 Μαΐου του τρέχοντος έτους για να διεκδικήσουν αυτές τις πληρωμές του PayPal, προτού αποσταλούν πίσω στην FTC.

Οι απατεώνες μερικές φορές υποδύονται τις εταιρείες και τις απαιτήσεις επιστροφής χρημάτων όπως αυτή. Ωστόσο, μπορείτε να καλέσετε την Rust Consulting, η οποία χειρίζεται τις επιστροφές και της οποίας ο αριθμός τηλεφώνου αναφέρεται στην ανακοίνωση της FTC, για να επαληθεύσετε τυχόν αμφισβητούμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφία. Η FTC δεν θα σας ζητήσει ποτέ να πληρώσετε χρήματα ή να δώσετε πληροφορίες λογαριασμού για να λάβετε επιστροφή χρημάτων- να είστε πάντα επιφυλακτικοί με οποιονδήποτε σας ζητά τα στοιχεία σύνδεσης στο λογαριασμό σας ή τον κωδικό πρόσβασης. Είναι επίσης ένας καλός κανόνας να αποφεύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αντ' αυτού, πληκτρολογήστε PayPal.com απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.