*

Η Huawei κάνει παρατυπίες στα κινητά για τα Benchmark Tests

Η UL, δημιουργός του 3DMark, επιβεβαιώνει το γεγονός.

Κακά νέα για την Huawei η οποία πιάστηκε να βελτιστοποιεί μερικά από τα smartphones της, ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στα benchmark του 3DMark.

Πριν λίγες μέρες, το AnandTech ανακάλυψε τροποποιήσεις για την βελτίωση της απόδοσης κατά την διενέργεια του τεστ, σύμφωνα με την εταιρεία του 3DMark, UL. Η UL επιβεβαίωσε την ανακάλυψει του AnandTech και αφαίρεσαι τα P20, P20 Pro, Nova 3 και Honor Play από την κατάταξη των benchmark (η Honor είναι θυγατρική της Huawei).

Με δήλωση στο Android Authority, η Huawei είπε πως τα τηλέφωνα της είναι σχεδιασμένα στον να προσαρμόζουν την απόδοσή τους ανάλογα με την εφαρμογή που τρέχουν. Αυτό επιτυγχάνεται αγνοώντας τα πρότυπα σχεδιασμού απαγωγής θερμότητας για τα smartphones, επιτρέποντας στον επεξεργαστή να "τρέξει" σε πλήρη ισχύ αλλά με ανυπόστατο ρυθμό και πολύ υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο η Huawei προγραμματίζει τα κινητά, δεν είναι αποδεκτός από benchmark λογισμικό και όταν η UL χρησιμοποίησε την δική της έκδοση λογισμικού (που δεν αναγνωρίζουν τα Huawei), τα κινητά απέδωσαν πολύ χειρότερα. Τα αποτελέσματα στο κοινό 3DMark ήταν 47% υψηλότερα από το "ιδιωτικό" της UL.

Η Huawei δήλωσε πως "σχεδιάζει να δώσει στους χρήστες πρόσβαση στο 'Performance Mode' ούτως ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μέγιστο την συσκευή τους, όποτε το χρειαστούν", ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν η εταιρεία θα έδινε αυτή την δυνατότητα αν δεν την είχαν "πιάσει" ή αν το συγκεκριμένο mode θα είναι ασφαλές και αν μακροπρόθεσμα δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στις συσκευές.

About Mike Viliotis