*

Η Google αποσύρει το Inbox

Η Google δήλωσε ότι σχεδιάζει να αποσύρει το Inbox στα τέλη Μαρτίου 2019 και να εστιάσει αποκλειστικά στο Gmail. Εν τω μεταξύ, εάν δεν έχετε αγαπήσει ακόμα το νέο Gmail, ίσως να θέλετε να αρχίσετε να δοκιμάζετε. Η Google σχεδιάζει να μεταφέρει αυτόματα τους χρήστες του Inbox στο νέο Gmail από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Τώρα που έφτασε ο μεγάλος επανασχεδιασμός του Gmail, η Google δεν θεωρεί απαραίτητο πλέον το Inbox και το αποσύρει.

Σε ένα blog post της Τετάρτης, η Google δήλωσε ότι σκοπεύει να κλείσει το προϊόν ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα τέλη Μαρτίου 2019 "για να εστιάσει αποκλειστικά στο Gmail".

"Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Inbox το 2014, μάθαμε πολλά για το πώς να φτιάξουμε καλύτερα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχουμε πάρει τις δημοφιλείς Inbox εμπειρίες και τις προσθέσαμε στο Gmail, για να βοηθήσουμε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να κάνουν περισσότερα με τα emails τους καθημερινά," Δήλωσε ο Product Manager της Gmail Matthew Izatt: "Καθώς κοιτάζουμε το μέλλον, θέλουμε να υιοθετήσουμε μια πιο εστιασμένη προσέγγιση που θα μας βοηθήσει να φέρουμε την καλύτερη εμπειρία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους".

Ο γίγαντας του διαδικτύου εισήγαγε για πρώτη φορά το Inbox μόνο κατόπιν ειδικής πρόσκλησης, πριν το θέσει στη διάθεση του καθενός το 2015. Η εφαρμογή, η οποία ομαδοποιεί παρόμοιους τύπους αλληλογραφίας σε δέσμες και προσφέρει μια εύχρηστη λειτουργία "Snooze"που επιτρέπει να αναβάλλουμε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια μελλοντική ημερομηνία, είχε λάβει "εξαιρετική" βαθμολογία στην κριτική του PCMag.

Το νέο Gmail ενσωματώνει πολλές από τις λειτουργίες που έκανε η Google για πρώτη φορά στo Inbox, όπως το Smart Reply and Nudges, καθώς και τα πιο πρόσφατα όπως το Smart Compose. Η Google συνέταξε έναν οδηγό μετάβασης για να βοηθήσει τους χρήστες να μεταβούν από τo inbox στο νέο Gmail.

Εάν δεν έχετε ακόμα "αγαπήσει" το νέο Gmail, ίσως να πρέπει να το δοκιμάζετε. Η Google σχεδιάζει να μεταφέρει αυτόματα τους χρήστες στο νέο Gmail από τις 18 Σεπτεμβρίου. Έχετε την επιλογή να εξαιρεθείτε από το νέο Gmail μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, έπειτα η Google σχεδιάζει να καταργήσει αυτήν την επιλογή.