*

Αναφορά: Το Instagram δουλεύει πάνω σε ένα Shopping App

Η εφαρμογή IG Shopping θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν αντικείμενα από εταιρείες χωρίς να φεύγουν από την εφαρμογή, κάτι που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή σχεδόν για κάθε brand στον πλανήτη.

Το Instagram μπορεί να φέρει μια ειδική εφαρμογή για αγορές. Η εφαρμογή, η οποία αναμένεται να ονομαστεί IG Shopping, θα επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται σε μια εικονική βιτρίνα από τις εταιρείες που ακολουθούν και να κάνουν αγορές απευθείας από αυτήν.

Σύμφωνα με πηγές που μιλάνε στο The Verge, υπάρχει πιθανότητα η νέα εφαρμογή να ακυρωθεί πριν από την κυκλοφορία της, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το Instagram έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εφαρμογή από την κύρια πλατφόρμα του. Τον Ιούνιο, κυκλοφόρησε η εφαρμογή βίντεο IGTV, τοποθετώντας vertical βίντεο στο feed των χρηστών, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το YouTube.

Το Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, ήδη λειτουργεί το Facebook Marketplace. Πρόκειται για μια eBay-στυλ καρτέλα στην κύρια εφαρμογή του Facebook, όπου οι χρήστες μπορούν να πωλούν προϊόντα μεταξύ τους. Είναι πιθανό, ότι ένα πιο "φανταχτερό" κατάστημα με την αισθητική γοητεία του Instagram, θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα του γίγαντα των κοινωνικών δικτύων για την ανάληψη της κυριαρχίας της Amazon.

Σύμφωνα με την τελευταία κλήση των κερδών του Facebook, πάνω από 25 εκατομμύρια επιχειρήσεις έχουν ήδη λογαριασμούς Instagram και 2 εκατομμύρια από αυτούς είναι διαφημιστές. Τέσσερις στους πέντε χρήστες του Instagram ακολουθούν τουλάχιστον μία επιχείρηση, δείχνοντας την δύναμη που υπάρχει στην πλατφόρμα όσον αφορά τις πωλήσεις.

Η κεφαλαιοποίηση και των δύο αυτών στατιστικών με μια αυτόνομη εφαρμογή θα μπορούσε να αποβεί επικερδής για το Facebook, αλλά ο χώρος στην αρχική οθόνη του smartphone είναι περιορισμένος. Και ενώ οι εφαρμογές του Facebook (συμπεριλαμβανομένων των Instagram Boomerang, Hyperlapse, Messenger, Whatsapp και της κύριας εφαρμογής Facebook) κυριαρχούν ήδη, η απόκτηση ενός άλλου στον τομέα μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη.