*

Η Huawei ανέλαβε την δημιουργία του 5G δικτύου της Ρωσίας

Η συμφωνία θα οδηγήσει "στην ανάπτυξη 5G τεχνολογιών και έναρξη λειτουργίας των δικτύων πέμπτης γενιάς μέσα στο 2019-2020"

H Huawei υπέγραψε συμφωνία με την Ρώσικη εταιρεία επικοινωνιών MTS ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του 5G δικτύου της χώρας.

Όπως αναφέρει το The Guardian, ο Κινέζος Πρόεδρος, Xi Jinping, και ο Ρώσσος Πρόεδρος, Vladimir Putin, ΄έκλεισαν την συμφωνία κατά την τριήμερη επίσκεψη του Jinping στην Ρωσία. Η συμφωνία θα οδηγήσει "στην ανάπτυξη 5G τεχνολογιών και έναρξη λειτουργίας των δικτύων πέμπτης γενιάς μέσα στο 2019-2020", είπε η MTS σε δήλωση της.

Η Huawei αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζει θέματα απαγόρευσης στις Δυτικές χώρες μετά από διάταγμα του Προέδρου Donald Trump, που απαιτεί από όλους τους προμηθευτές των ΗΠΑ να σταματήσουν να συνεργάζονται με την Huawei. Έχει δοθεί μια αναστολή της απόφασης για 90 ημέρες, αλλά η σχέση της Huawei με τις Google, Qualcomm και Intel αποτελεί ακόμα πρόβλημα. Ακόμα και η βρετανική, ARM, αναγκάστηκε να διακόψει, καθώς ο σχεδιασμός της περιλαμβάνει "τεχνολογία από τις ΗΠΑ".

Η απαγόρευση του Trump ήρθε μετά από ανησυχίες για την ασφάλεια των συσκευών της Huawei. Η Huawei λέει ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσε τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό της ώστε να κατασκοπεύσει άλλες χώρες, αλλά οι ΗΠΑ και σύμμαχοι της ανησυχούν ότι η Κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να αναγκάσει την Huawei να το κάνει, είτε ήθελε η εταιρεία, είτε όχι. Η Huawei είπε ότι είναι διατεθειμένη να υπογράψει συμφωνία "κατά της κατασκοπίας" με Δυτικές κυβερνήσεις ώστε να συνεχίσει την λειτουργία της σε αυτές τις χώρες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προσφερθεί κάποιος.