*

Κυκλοφόρησε το επίσημο keyboard/mouse του Raspberry Pi

Τώρα θα μπορείτε να συνδυάσετε το Raspberry Pi σας με το επίσημο πληκτρολόγιο και το επίσημο mouse του, τα οποία έρχονται με ασορτί χρωματισμό.

H Raspberry Pi Foundation επέκτεινε την γκάμα των επίσημων Pi προϊόντων λανσάροντας ένα πληκτρολόγιο και ένα mouse.

Σε αντίθεση με το Raspberry Pi, τα δύο νέα προϊόντα κατασκευάστηκαν στην Κίνα και όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής, όπως επισήμανε ο Simon Martin, senior principal engineer της εταιρείας. Παρόλα αυτά, η Raspberry Pi ανέλαβε εξ' ολοκλήρου τον σχεδιασμό των δύο προϊόντων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του keyboard και mouse ήταν αρίστης ποιότητας.

Το mouse έρχεται με τρία κουμπιά και χρησιμοποιεί Omron switches, ενώ το βάρος του προσαρμόστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε “να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα στις κινήσεις σας”. Ο χρωματισμός είναι ίδιος ακριβώς με το επίσημο Raspberry Pi case. Στην βάση του mouse δεσπόζει το λογότυπο της Raspberry Pi.

Με τη σειρά του το επίσημο πληκτρολόγιο διαθέτει 78 πλήκτρα, ενώ το layout τους είναι παραπλήσιο με αυτό που συναντάμε στα πληκτρολόγια των laptops. Η Raspberry Pi Foundation δοκίμασε διαφορετικά prototypes του πληκτρολογίου μέχρι να καταλήξει στην τελική έκδοσή του. Ο στόχος της ήταν να δώσει την “σωστή αίσθηση” στα πλήκτρα, αλλά και να μειώσει την “διαρροή του φωτισμού” στα Caps Lock και Num Lock LEDs.

Όπως είναι γνωστό, το Raspberry Pi πωλείται σε διάφορες χώρες του κόσμου, οπότε η εταιρεία πήρε την απόφαση να κυκλοφορήσει έξι διαφορετικές εκδόσεις τους, στις οποίες οι χαρακτήρες των πλήκτρων αντιστοιχούν και στην ανάλογη γλώσσα. Για την ώρα το επίσημο Raspberry Pi keyboard υποστηρίζει αγγλικούς (UK και US), γαλλικούς, γερμανικούς, ισπανικούς και ιταλικούς χαρακτήρες.

Μπορείτε να αγοράσετε το keyboard και το mouse από την ιστοσελίδα της Raspberry Pi, η οποία με τη σειρά της σας παραπέμπει στον ανάλογο retailer. Οι διαθέσιμοι χρωματισμοί είναι λευκό/κόκκινο και γκρι/μαύρο. Στην χώρα μας το mouse διατίθεται έναντι 8.80€, ενώ το πληκτρολόγιο κοστίζει 18.70€. Μην εκπλαγείτε αν σύντομα εξαντληθούν, καθώς αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα από την κοινότητα των χρηστών του Raspberry Pi.

About Pantelis Daskalelos