*

Corsair Gaming Keyboard K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire

Corsair Gaming Keyboard K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire Review

H Low Profile προσέγγιση της Corsair στον τομέα των μηχανικών πληκτρολογίων.

3.5 Good
Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire Review - Corsair Gaming Keyboard K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire
3.5 Good

Επιγραμματικά

Το τέλειο keyboard για μια laptop εμπειρία πληκτρολόγησης.
Προτεινόμενη τιμή 179,99€
  • Υπέρ

    • Κομψός Σχεδιασμός,Στιβαρά υλικά, Αρκετά αθόρυβο, Υποστήριξη iCUE
  • Κατά

    • Σχετικά υψηλή τιμή, Κακό Wrist Rest, Μερικά Double typings ανά διαστήματα

Μία από τις νέες μόδες και τεχνολογίες που ήρθαν στον χώρο των μηχανικών πληκτρολογίων είναι και τα λεγόμενα “Low Profile”. Αυτό το νέο είδος είναι ουσιαστικά πληκτρολόγια με αρκετά πιο χαμηλά πλήκτρα, τα οποία έχουν σκοπό να είναι αρκετά πιο αθόρυβα και να εξομοιώνουν την αίσθηση της πληκτρολόγησης σε ένα laptop. Όλα αυτά όμως χωρίς να χάνουμε και την τεχνολογία των κλασικών μηχανικών πλήκτρων που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Εμείς λοιπόν δοκιμάσαμε και ερχόμαστε να αναλύσουμε τη νέα πρόταση της Corsair πάνω σε αυτήν τη μόδα. Πρόκειται για την Low Profile έκδοση του κλασικού K70 RGB MK.2 πληκτρολογίου, η οποία παρέχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργίες με το αδερφάκι της, απλά τα switches δεν είναι τα κλασικά Cherry MX, αλλά μία Low Profile εκδοχή τους.

Βλέποντας το νέο K70 μπορούμε να καταλάβουμε απευθείας ότι μιλάμε για ένα Corsair πληκτρολόγιο, μιας και δεν υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας εδώ και μερικά χρόνια, τόσο στην εμφάνιση, όσο και στη χρήση των υλικών κατασκευής τους.

Για αρχή, παρατηρούμε την ίδια μεταλλική κατασκευή που έχουμε και στις κανονικές εκδόσεις του K70. Τα “καπάκια” των πλήκτρων είναι πολύ λίγο ανυψωμένα με σκοπό έναν πιο εντυπωσιακό φωτισμό, όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό όπως είναι σε high profile πληκτρολόγια της εταιρείας και αρκετά πιο χαμηλά από αντίστοιχα low profile πληκτρολόγια άλλων εταιρειών, κάτι που του δίνει μια πολύ premium εμφάνιση και αίσθηση. Βέβαια, αυτό είναι κάτι διαφορετικό που δεν συναντούμε σε αρκετά πληκτρολόγια τώρα, οπότε μπορεί να ξενίζει σε αρκετούς. Όσον αφορά τα έξτρα πλήκτρα, από πάνω θα δούμε τα κλασικά πλήκτρα για multimedia που έχουν τα περισσότερα Corsair πληκτρολόγια, καθώς και το ίδιο roller που έχουμε για τον ήχο.

Ένα από τα αρνητικά που πρέπει να αναφέρουμε σίγουρα, είναι και το “μαξιλαράκι” για τον καρπό, που εδώ δυστυχώς η Corsair δεν έχει κάποια βελτίωση για αρκετό καιρό. Μπορεί άλλες εταιρείες του χώρου να βελτιώνουν συνέχεια τα wrist rests τους, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, όμως η Corsair επιμένει ακόμα να δίνει το ίδιο μαύρο πλαστικό, ακόμα και στα πιο ακριβά μοντέλα της. Δεν μπορούμε να πούμε βέβαια ότι δεν κάνει τη δουλειά του, όμως για τα λεφτά του και για το τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στην αγορά, σίγουρα περιμένουμε να δούμε κάποια στιγμή μία βελτίωση.

Όπως είπαμε και πριν, η κύρια διαφορά σε αυτό το πληκτρολόγιο είναι οι νέοι διαφορετικοί διακόπτες που είναι εξοπλισμένο. Συγκεκριμένα εδώ θα βρούμε τα Low Profile MX Switches. Για αρχή, να πούμε ότι έχουν έναν διαφορετικό σχεδιασμό. Συγκεκριμένα παρατηρούμε τον ίδιο σταυρό, όμως εδώ είναι πιο χαμηλός και εδώ περιτριγυρίζεται από ένα κύκλο. Άρα ο σχεδιασμός από τα keycaps δεν άλλαξε απλά για λόγους εμφάνισης και για να έχουμε μικρότερο travelling, αλλά και γιατί δεν θα είχε νόημα να ήταν πιο ψηλό με την τωρινή σχεδίαση.

Εκ πρώτης όψεως σίγουρα δεν μοιάζει με Cherry Switch και σίγουρα είναι αρκετά πιο αθόρυβο, όμως στην αίσθηση δεν θα σας ξενίσει πάρα πολύ. Βέβαια, η ίδια η Cherry λέει ότι ο σκοπός της ήταν αυτά τα switches απλά να είναι πιο μικρά και να μην έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά, όμως εδώ δεν ισχύει ακριβώς κάτι τέτοιο. Ναι, έχουμε όντως ένα αρκετά πιο μικρό switch, αλλά τώρα έχει αλλάξει και το travel distance από 3,4 χιλιοστά σε 3,2 και το actuation σε 1 χιλιοστό από 1,2, αλλά η αντίσταση παραμένει στα ίδια επίπεδα, άρα ακόμα και να έχει φαινομενικά την ίδια τεχνολογία, σίγουρα θα χρειαστούμε λίγο καιρό για να προσαρμοστούμε.

Εμείς πάντως στις 3 εβδομάδες δοκιμής, ακόμα δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε άνετοι με τη χρήση του πληκτρολογίου, τόσο στην καθημερινή πληκτρολόγηση όσο και στο gaming. Βέβαια, άσχετα λίγο με τη χρήση τώρα εδώ στο συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη σε φορητούς υπολογιστές, και θα μπορούσε να φέρει σοβαρά μηχανικά πληκτρολόγια σε αυτούς.

Να πούμε την αλήθεια, δεν μπορούμε να βρούμε κάποια ιδιαίτερη άνεση ή διευκόλυνση στο συγκεκριμένο Low Profile πληκτρολόγιο, σε σύγκριση για παράδειγμα με την κανονική High Profile έκδοση του K70 ΜΚ.2. Ουσιαστικά είναι μία νέα τεχνολογία που αφορά μόνο όσους αναζητούν μία αθόρυβη επιλογή και έχουν συνηθίσει την πληκτρολόγηση στα laptops τους. Εμείς δεν μπορέσαμε να το συνηθίσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε στο μέγιστο, αλλά στο τέλος της ημέρας, σίγουρα όποιος πάει για τη συγκεκριμένη αγορά ξέρει που βαδίζει και περίπου ξέρει τι να περιμένει. Δεν τίθεται θέμα ότι δεν μιλάμε για ένα keyboard που αποσκοπεί να γίνει διάσημο στο ευρύ κοινό. To θέμα είναι να βλέπουμε να εξελίσσεται η τεχνολογία των μηχανικών πληκτρολογίων και να μην μένει στάσιμη, για να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει.


VERDICT


Αν ψάχνετε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο από το οποίο επιθυμείτε να σας θυμίσει περίπου την ίδια εμπειρία που έχετε όταν πληκτρολογείτε σε ένα laptop, τότε το K70 Low Profile είναι για εσάς. Βέβαια, η αίσθηση που μας προσφέρει σίγουρα δεν είναι για όλους και δεν είμαστε σίγουροι κατά πόσο απευθύνεται και στο mainstream κοινό, το οποίο προτιμάει κατά κύριο λόγο τα πιο παραδοσιακά MX Cherry switches. Σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική και περιμένουμε να δούμε πόσο απήχηση θα έχει από τον κόσμο, ώστε να δούμε και από άλλες εταιρείες αυτήν τη τόσο διαφορετική επιλογή.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Τεχνολογία των Switches : Mechanical, Low Profile, Gold Crosspoint contact technology, guaranteed for over 50M keystrokes with no loss of quality.

Τύπος Switches: Cherry MX Low Profile Speed

Backlighting Type: Individually lit and per key programmable

Backlighting Color: RGB

Connectivity: Wired, USB 2.0: Type-A

USB Pass-through: USB 2.0 Type-A

USB Report Rate: 1000Hz

Key Roll-Overt και Anti-Ghosting: Full Key (NKRO), 100% anti-ghosting

Media Control: Dedicated Buttons (Stop, Previous, Play/Pause, Next)

Volume Control: Dedicated Buttons (Mute), Volume Roller

WIN Lock Key: Dedicated Button

Brightness Key: Dedicated Button

iCUE Software: Υποστηρίζεται

Καλώδιο: Fixed, 1.8 m, tangle-free rubber

Διαστάσεις χωρίς το rest: 438(L) x 168(W) x 29(H) mm / 17.24”(L) x 6.61”(W) x 1.14”(H)

Βάρος: 1.08 κιλά