*

Η Apple αποκαλύπτει το νέο MacBook Air και το ανανεωμένο Mac Mini

Το λεπτότερο, ελαφρύτερο MacBook Air θα κοστίζει 1200 δολάρια και θα έρθει με Retina display και Touch ID ενώ το Mac Mini ξεκινάει από τα 800 δολάρια. Και οι δυο συσκευές θα κυκλοφορήσουν 7 Νοεμβρίου.

Μετά από αρκετό καιρό, η Apple μας έφερε ένα ανανεωμένο Macbook Air με edge to edge Retina display 13.3 ιντσών που τετραπλασιάζει την ανάλυση του προηγούμενου MacBook Air με περισσότερα από 4 εκατομμύρια pixels. Επίσης είναι 17 τοις εκατό λεπτότερο με πάχος μόλις 15.6 χιλιοστά και βάρος μόλις 1.2 κιλά.

Άλλο ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό θα αποτελέσει το Touch ID που θα επιτρέψει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν την συσκευή τους, να χρησιμοποιούν το Apple Pay καθώς και third party εφαρμογές με το δακτυλικό τους αποτύπωμα. Αναβάθμιση θα δεχτεί και το trackpad που θα είναι 20 τοις εκατό μεγαλύτερο με τεχνολογία Force Touch για γρηγορότερα και ακριβέστερα κλικ.

MacBook Air (2018)

Όσον αφορά τον ήχο, το νέο MacBook Air θα έχει 25 τοις εκατό μεγαλύτερα ηχεία με 2 φορές ισχυρότερο μπάσο και συστοιχία τριών μικροφώνων. Η διάρκεια της μπαταρίας αναμένεται περίπου 13 ώρες. Τέλος το MacBook Air έρχεται με 8ης γενιάς Inter i5 επεξεργαστή, έως 16GB RAM στα 2133MHz και SSD έως 1.5TB και 2 Thunderbolt 3 θύρες που θα υποστηρίζουν εξωτερική οθόνη ανάλυσης έως και 5K.

Το νέο Mac Mini

New Mac Mini

Η Apple επίσης αποκάλυψε το νέο Mac Mini με τον τετραπύρηνο ή εξαπύρηνο επεξεργαστή Intel 8ης γενιάς που προσφέρει 60 τοις εκατό καλύτερα γραφικά. Η Apple υποστηρίζει ότι θα είναι έως και πέντε φορές ταχύτερο σε σχέση με τον προκάτοχο του με τον επεξεργαστή να αγγίζει τα 4.6GHz Turbo Boost και έως 64GB RAM στα 2666MHz.

Το αρχικό μοντέλο θα ξεκινάει απο τα 800 δολάρια και θα έχει 8GB RAM, 128GB SSD και τετραπύρηνο i3 στα 3.6GHz αλλά μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 64GB RAM, i7, 2TB SSD και 10Gigabit Ethernet.

Εξωτερικά μπορούμε να βρούμε Ethernet, τέσσερις Thunderbolt 3 θύρες, HDMI 2.0, 2 USB-A ΄θύρες καθώς και headphone jack 3.5mm.

About Κώστας Δεσίπρης