*

Η AMD παρουσιάζει τους νέους Ryzen, Athlon Pro mobile επεξεργαστές

Οι δεύτερης γενιάς Ryzen και Athlon Pro αναμένονται σε thin-and-light notebooks το επόμενο τρίμηνο από την HP και τη Lenovo.

Οι νέοι επεξεργαστές της AMD υπόσχονται να φέρουν στα λάπτοπ έως και 12 ώρες μπαταρίας, ενώ παράλληλα θα φέρουν και μια γενναία αύξηση στις επιδόσεις γραφικών.

Οι δεύτερης γενιάς Ryzen Pro και Athlon Pro mobile επεξεργαστές ανακοινώθηκαν πριν μερικές μέρες και έρχονται "παρέα" με το Radeon Vega graphics. Τα πρώτα λάπτοπ που θα τροφοδοτούνται από τη νέα σειρά της AMD είναι ήδη καθ' οδόν από εταιρείες, όπως η HP και η Lenovo και θα είναι σύντομα στα καταστήματα.

AMD Ryzen Pro chips

Η σειρά ξεκινάει με τον AMD Athlon Pro 300U, που θα χρησιμοποιηθεί στα πιο lower-end μοντέλα μιας και αποτελείται από 2cores/4threads με base clock στα 2.4GHz και θα φέρει την Vega 3 onboard gpu.

AMD Ryzen Pro Chips

Οι υπόλοιποι 3 επεξεργαστές είναι τετραπύρηνοι και πέφτουν στην κατηγορία Ryzen Pro 3000 οπότε προσφέρουν περισσότερα threads, υψηλότερα clocks και περισσότερους graphics cores. Η σειρά θα είναι κατασκευασμένη σε τεχνολογία 12nm, στην οποία οφείλεται και η χαμηλότερη κατανάλωση.

Σύμφωνα με τα benchmarks της AMD, οι νέοι επεξεργαστές έχουν ελάχιστα καλύτερες επιδόσεις απέναντι στα αντίστοιχα chip της Intel, αλλά υπερτερούν κατά πολύ σε εφαρμογές 3D modeling και video editing χάρη στα Radeon Vega graphics τα οποία θα υποστηρίζουν έως και τέσσερις 1080p οθόνες ή δυο 4Κ. Άλλο ένα πλεονέκτημα του απέναντι στους Intel θα είναι και το memory encryption που θα αποτρέπει boot attacks και ανεπιθύμητη πρόσβαση εφαρμογών στην μνήμη.

About Κώστας Δεσίπρης