*

Η Microsoft αφαιρεί τα Huawei laptops από το διαδικτυακό της κατάστημα

Οι σελίδες των προϊόντων αφαιρέθηκαν μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης της Huawei στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχει ακόμα αρκετό απόθεμα στα καταστήματα και σε άλλους μεταπωλητές.

Η Microsoft έχει αφαιρέσει τα laptops της Huawei από το ηλεκτρονικό της κατάστημα μετά την απαγόρευση της συνεργασίας της με Αμερικανικές εταιρείες λόγω της απόφασης της κυβέρνησης Trump.

Τόσο το Huawei Matebook X Pro όσο και το MateBook D ήταν αρχικά διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Microsoft στις 12 Μαΐου. Ωστόσο, δεν μπορείτε να τα βρείτε πλέον, καθώς σύμφωνα με το The Verge, οι σελίδες προϊόντων θα ενεργοποιήσουν τώρα ένα σφάλμα.

Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει τις εμφανείς αφαιρέσεις των προϊόντων. Ωστόσο, με τη σειρά τους και άλλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Intel και η Qualcomm, πρέπει να σταματήσουν τις πωλήσεις προϊόντων στην Huawei, εκτός αν έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση.

Το Τμήμα Εμπορίου εξέδωσε προσωρινή αναστολή, η οποία θα επιτρέψει στους προμηθευτές των ΗΠΑ να συνεχίσουν να παρέχουν ενημερώσεις λογισμικού σε υπάρχοντα smartphones της Huawei. Ωστόσο, δεν έγινε εξαίρεση για τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας.

Προς το παρόν, η Huawei έχει πει ότι θα πουλήσει τους υπολογιστές που έχουν συνεργάτες της σε απόθεμα. Θα συνεχίσει επίσης να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες μετά την πώληση τους.

Παρόλο που δεν θα βρείτε φορητούς υπολογιστές της Huawei στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Microsoft, τα φυσικά καταστήματα λιανικής πώλησης της εταιρείας ενδέχεται να έχουν ακόμη κάποια αποθέματα.

Μπορείτε επίσης να βρείτε τους φορητούς υπολογιστές Huawei σε ηλεκτρονικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Amazon και Newegg. Αλλά θα είναι μόνο θέμα χρόνου πριν τελειώσουν.

About Κώστας Δεσίπρης