*

Το iOS 12 της Apple έρχεται 17 Σεπτεμβρίου

Ενώ στις 24 θα δούμε και το Mojave για macOS.

Το νέο next-gen λογισμικό φορητών συσκευών της Apple, iOS 12, θα κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου.

Από την Δευτέρα θα μπορείτε να λάβετε το iOS 12, ως δωρεάν αναβάθμιση για την iOS συσκευή σας. Το λογισμικό είναι συμβατό με: iPhone 5s και άνω, iPad mini 2 και άνω και το έκτης γενιάς iPod touch. Τα νέα iPhones, iPhone Xs, Xs Max και XR, θα έρχονται με προ-εγκατεστημένο το νέο mobile OS.

Η Apple δεν ανακοίνωσε την ώρα κυκλοφορίας του iOS 12, αλλά μπορείτε μέσω των Settings > General > Software Update (Ρυθμίσεις > Γενικές > Αναβάθμιση Λογισμικού) να δείτε αν η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη.

Η Apple έδω μια πρώτη γεύση του iOS 12, τον περασμένο Ιούνιο, κυκλοφορώντας και μία beta έκδοση λίγο αργότερα.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του software, είναι και το Screen Time το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να δείτε πόση ώρα ξοδέψατε σε συγκεκριμένες εφαρμογές και να περιορίσετε την πρόσβαση στα μικρά παιδιά.

Το Siri Shortcuts, σας επιτρέπει την δημιουργία φράσης με την οποία η Siri θα ξεκινά μία σειρά εργασιών, κάτι σαν τις ρουτίνες για την Alexa ή την Google. Για παράδειγμα, το "Πάω σπίτι" μπορεί να ειδοποιήσει την Siri να εντοπίσει της συγκοινωνίες σας, να ανάψει τον κλιματισμό στο σπίτι και να ξεκινήσει την αναπαραγωγή κάποιου podcast.

Το Apple photos προσθέτει πράγματα όπως "προτάσεις κοινοποίησης", όπου σας προτείνει να στείλετε συγκεκριμένες φωτογραφίες σε φίλους και το αντίστροφο.

Με το iOS 12, λαμβάνετε υποστήριξη για το ARKit 2 και ένα νέο είδος αρχείων το usdz, το οποίο θα ενσωματώσει το AR (Augmented Reality) σε εφαρμογές όπως Μηνύματα, Safari, Mail και άλλα.

Σε άλλα νέα, το νέο macOS της Apple με το όνομα Mojave θα κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου.

About Mike Viliotis