*

Microsoft Tips Event 2 Οκτωβρίου: Τι να περιμένετε

Η ατάκα "Μια στιγμή από το χρόνο σας" έχει κάνει κάποιες εικασίες για ένα smartwatch. Αλλά να περιμένετε και μια ματιά στις επερχόμενες δυνατότητες των Windows, στα Surface hardware updates, και πιθανώς σε νέο υλικό.

Η Microsoft έστειλε σήμερα προσκλήσεις σε ένα event στις 2 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία πραγματοποίησε μια παρόμοια εκδήλωση πέρυσι για να κάνει το ντεμπούτο του νέου Surface hardware και να αναδείξει χαρακτηριστικά που έρχονται στα Windows 10.

Δεδομένου ότι η φετινή πρόσκληση γράφει απλά "Μια στιγμή από το χρόνο σας", μερικοί έχουν υποθέσει ότι η εταιρεία μπορεί να αναφέρεται σε ένα smartwatch. Αυτό φαίνεται λίγο απίθανο, αν λάβουμε υπόψιν την πρόσφατη έμφαση της Microsoft στις υπηρεσίες cloud των επιχειρήσεων και της απομάκρυνσης της από τα καταναλωτικά προϊόντα.

Microsoft October 2018 Event Invite

Το μεγάλη μερίδα των Windows fan, κάνουν έναν χαμό για το Andromeda, το οποίο, σύμφωνα με ένα email που διέρρευσε και μερικές πατέντες ευρεσιτεχνίας - είναι ένα πτυσσόμενο, μικρή surface συσκευή που μπορεί να είναι τηλέφωνο ή tablet. Αλλά το πιθανότερο είναι να δούμε ενημερώσεις στις υπάρχουσες surface συσκευές.

Το Surface Laptop, δεν έχει ενημερωθεί από τον Μάιο του 2017, ενώ το μεγάλο, high-definition Surface Studio, έφτασε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2016. Η Microsoft ανακοίνωσε ήδη ότι το Surface Hub 2 θα φτάσει το 2019, αλλά οι λεπτομέρειες ήταν ελάχιστες, οπότε μπορεί να μας δώσουν μία ιδέα τον επόμενο μήνα.

Η επόμενη ενημέρωση των δυνατοτήτων των Windows 10, που ονομάζεται επίσημα "the October 2018 Update", θα είναι λογικά το κύριο θέμα στην εκδήλωση, αν πάρουμε δεδομένο ότι είναι αρκετά έτοιμο για λειτουργία, σύμφωνα με τα τελευταία Windows Insider preview builds.

Τα νέα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν την Your Phone app, η οποία θα επιτρέψει στο λειτουργικό σύστημα να αλληλεπιδρά με τα Android και iOS smartphones, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης φωτογραφιών και μηνυμάτων. Επίσης, θα δούμε το Dark Mode του File Explorer, Cloud Clipboard για αντιγραφή και επικόλληση μεταξύ συσκευών, ένα καλύτερο εργαλείο για screenshot, ενημερωμένο notepad και νέες δυνατότητες όσον αφορά την ασφάλεια των Windows.

Τα προηγούμενα Sets feature που ανακοινώθηκαν δεν θα καταφέρουν να είναι στο update του Οκτωβρίου, τα οποία σας επιτρέπουν να έχετε πολλαπλές εφαρμογές σε ένα παράθυρο με καρτέλες. Δεν είναι ασυνήθιστο για τη Microsoft να μιλάει για ένα χαρακτηριστικό, μόνο για να το παρακάμψει στην επόμενη έκδοση. Αυτό συνέβη και με το Timeline, το οποίο τελικά έγινε στην ενημέρωση του Απριλίου του 2018.

Αλλά, ό,τι και να ανακοινωθεί στην εκδήλωση, υλικό ή λογισμικό, το PCMag θα είναι εκεί για να σας ενημερώσει με όλες τις λεπτομέρειες.