*

Η Microsoft προσθέτει υποστήριξη Dolby Vision στο Xbox One

Το Xbox One αποκτά ένα ακόμα χαρακτηριστικό που δεν έχει το PS4.

Καλά νέα για τους Xbox Insiders που έχουν στην κατοχή τους τηλεόραση με υποστήριξη Dolby Vision.

Η Microsoft ανακοίνωσε πως πλέον οι Insiders θα μπορούν να απολαύσουν στα Xbox One S και Xbox One X μια ενισχυμένη Dolby Vision εμπειρία στο Netflix. Το μόνο που χρειάζονται είναι μία συμβατή τηλεόραση και premium Netflix συνδρομή.

Μπορείτε να δείτε αν η τηλεόρασή σας είναι συμβατή πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του Xbox και συγκεκριμένα στην σελίδα 4K TV Details. Αν είναι συμβατή μπορείτε να ενεργοποιήσετε την συγκεκριμένη επιλογή από τα Settings > Display and sound > Video output > Video modes > Allow Dolby Vision. Έπειτα μπαίνετε στο Netflix επιλέγετε έναν Dolby Vision-friendly τίτλο και απολαμβάνετε την βελτιωμένη ποιότητα εικόνας.

Το Netflix δίνει την υποστήριξη Dolby Vision σε τίτλους όπως οι Altered Carbon, Stranger Things, Marvel's The Punisher και Lost In Space. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναζητήσετε το ειδικό λογότυπο Dolby Vision στην εκάστοτε σειρά.

Ο επικεφαλής της ομάδας Xbox Insider έγραψε σε σχετικό blog post, "Το Dolby Vision μεταμορφώνει την εμπειρία της τηλεόρασης με ολοζώντανη ποιότητα εικόνας - εκπληκτική φωτεινότητα, αντίθεση και χρώματα τα οποία ζωντανεύουν την διασκέδαση. Συγκρίνοντας το με την απλή εικόνα, το Dolby Vision μπορεί να αποδώσει τα χρώματα καλύτερα από ποτέ, με εκπληκτική αντίθεση, φωτεινά χρώματα τα οποία είναι 40 φορές πιο έντονα και μαύρα τα οποία 10 φορές πιο σκοτεινά. Το αποτέλεσμα είναι μία ζωηρή, ρεαλιστική εικόνα που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι κοιτάτε μια οθόνη."

About Mike Viliotis