*

Με ασύγκριτη χρωματική απόδοση, η επαγγελματική οθόνη ViewSonic VP2785-2K, έλαβε την πιστοποίηση της Fogra

Η Fogra, η γερμανική ένωση ερευνών σχετικά με τις γραφικές τέχνες, θεωρείται παγκοσμίως μια αξιόπιστη ανεξάρτητη αρχή πιστοποίησης οθονών υψηλής ευκρίνειας οι οποίες χρησιμοποιούνται σε γραφιστικές και δημιουργικές εφαρμογές.

Η ViewSonic Corp., ο κορυφαίος παγκοσμίως κατασκευαστής λύσεων απεικόνισης παρουσιάζει την επαγγελματική οθόνη VP2785-2K, η οποία έλαβε την πιστοποίηση FograCert Softproofing System, χάρη στην εξαιρετική απόδοση και πιστότητα χρωμάτων που προσφέρει. Η Fogra, η γερμανική ένωση ερευνών σχετικά με τις γραφικές τέχνες, θεωρείται παγκοσμίως μια αξιόπιστη ανεξάρτητη αρχή πιστοποίησης οθονών υψηλής ευκρίνειας οι οποίες χρησιμοποιούνται σε γραφιστικές και δημιουργικές εφαρμογές.

"Για άλλη μια φορά, η ViewSonic αξιοποίησε την πείρα της στην ανάπτυξη λύσεων απεικόνισης, για να σχεδιάσει μια υπερσύγχρονη επαγγελματική οθόνη η οποία μπορεί να προσφέρει εξαιρετική απόδοση χρώματος από άποψη ακρίβειας και πιστότητας", δήλωσε ο Oscar Lin, Διευθυντής Monitor BU της Viewsonic. "Η FograCert πιστοποιεί ότι η επαγγελματική μας οθόνη VP2785-2K είναι το ιδανικό εργαλείο για επαγγελματίες που απαιτούν τα υψηλότερα δυνατά στάνταρ χρωμάτων, όπως είναι οι δημιουργοί βίντεο, οι φωτογράφοι, οι σχεδιαστές και οι γραφίστες".

Το FograCert Softproofing System είναι ένα από τα πιο αυστηρά πρότυπα ποιότητας απεικόνισης στον τομέα των γραφικών τεχνών. Προσδιορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές ώστε το δημιουργικό που βλέπει στην οθόνη ο χρήστης, να προσεγγίζει στο μέγιστο την απόδοση χρωμάτων και την πιστότητα του τυπωμένου αποτελέσματος. Στις προδιαγραφές αυτές περιλαμβάνονται το καθαρό οπτικό πεδίο (viewing cone), η ομοιομορφία κατανομής χρωμάτων και η συμπεριφορά προθέρμανσης της οθόνης.

Για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό, κάθε στάδιο υλοποίησης ενός δημιουργικού concept είναι σημαντικό. Ο δημιουργικός σχεδιασμός, η ανάλυση του ψηφιακού αποτελέσματος με τους συνεργάτες, οι τελικές διορθώσεις σε συνεργασία με τους πελάτες κ.λπ. Η κορυφαία απόδοση χρωμάτων που επιτυγχάνεται από την οθόνη VP2785-2K, απλοποιεί κάθε ένα από τα παραπάνω στάδια. Τα reports χρωματικών αποδόσεων για τη ViewSonic, αποδεικνύουν ότι σε κάθε επαγγελματική οθόνη της, έχει πραγματοποιηθεί μέτρηση χρόνου απόκρισης και ρύθμιση χρωμάτων (calibration), σε εργοστασιακό επίπεδο.

Το VP2785-2K διαθέτει εντυπωσιακή ανάλυση WQHD (2560x1440) σε πάνελ 27 ιντσών για την προβολή εικόνων με υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας. Με δυνατότητα επίτευξης στο 100% ως προς το Adobe RGB και της κάλυψης χρώματος DCI-P3 στο 96%, το VP2785-2K professional monitor, παρέχει μεγαλύτερη γκάμα αποχρώσεων από αυτή που διαθέτει το sRGB. Αυτό σημαίνει ότι οι επαγγελματίες, ειδικά όσοι ασχολούνται με το ψηφιακό κινηματογραφικό περιεχόμενο ή την εκτύπωση φωτογραφιών, μπορούν να επωφεληθούν χρησιμοποιώντας μια πιο μεγάλη παλέτα αποχρώσεων.

Το VP2785-2K διευκολύνει τη ροής εργασίας με την έξυπνη τεχνολογία εναλλαγής πληκτρολογίου, βίντεο και mouse (KVM). Επιπλέον είναι εξοπλισμένο τόσο με DisplayPort όσο και με HDMI, ενώ προσφέρει και θύρες USB 3.1 Type-C, οι οποίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στους χρήστες Windows και Mac OS για παροχή ενέργειας, μεταφορά δεδομένων μεγάλου όγκου και προβολή βίντεο. Η τεχνολογία TUV-certified eye care και ένας καλαίσθητος εργονομικός σχεδιασμός, είναι δύο κοινά χαρακτηριστικά στις λύσεις απεικόνισης της ViewSonic, που αποτελούν προστιθέμενη αξία για τους επαγγελματίες.


Δελτίο τύπου Viewsonic

About Pantelis Daskalelos